Bli med og smak rakefisk og akevitt

Vi kommer sent men forhåpentligvis godt tilbake med høstens tilbud. Vi har nemlig gleden av å invitere deg til en skikkelig interessant kveld men mye god rakefisk på tallerkenen og tilhørende akevitt i glasset. Rakefisk og akevitt ved de to desidert mest
Aase E. Jacobsen
24 Oktober 2001 - 01:30

Riddervold er vår fremste ekspert på konservering av mat og dermed den som har mest kunnskap om delikatessen rakefisk. Hun vil fortelle oss hvordan denne spesielle konserveringsprosessen oppstod, hva som faktisk skjer med fisken og hva som må til for å få best mulig resultat.

Heuch er landets foreløpig eneste lovlige destillatør og ansvarlig for Arcus' brede akevittportefølje. Han er lidenskapelig opptatt av akevittene og deres bruksområder og vil fortelle oss hvilke som passer til rakefisk og hvilke som absolutt ikke gjør det. Heuch er ingen novise når det gjelder rakefisk siden han har fast plass i juryen for den årlige kåringen av beste rakefisk sammen med blant andre Astri Riddervold.

De spennende og lærerike innledningene avsluttes selvsagt med anledning til å smake et utvalg av årets beste rakefisk med tilbehør som hjemmebakt flatbrød, rømme og rødløk samt egnet akevitt- og ølfølge. Og da har vi fått et av de få gjenværende håndverksbryggeriene, nemlig Akershus Bryggeri, til å stille med sine utfordrere til rakefisken.

Pris kroner 250 alt inklusive for medlemmer samt ledsager. Kroner 400 for ikke-medlemmer. 14. november, kl. 17.30 hos Integris, Fyrstikkalléen 3 A

SlowFood Oslo takker IT-selskapet Integris som stiller sin kantine til disposisjon for anledningen.

Begrenset antall plasser. Meld deg derfor på snarest mulig til epost: slowfood@aperitif.no eller telefon 22 19 00 75, evt. faks 22 67 14 77.

Beløpet kan du betale på forhånd til konto 1594.23.47712

Med vennlig hilsen
Aase E. Jacobsen
For styringsgruppen i SlowFood Oslo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her