Bli med på Matstreif i Oslo 8. til 10. juni

Sugen på litt eplechutney fra Hardanger? Eller kanskje reinsdyrsalami og økologisk parmesan av geitemelk?
Redaksjonen
15 Mai 2007 - 11:53

Norge byr på mange smaker for den som åpner sansene og tør å prøve noe nytt. Matstreif - matfestivalen i Oslo som går av stabelen 8., 9. og 10. juni på Karl Johan og Universitetsplassen - samler et bredt spekter av nye og gamle smaksopplevelser fra hele landet.

Møt 120 produsenter
På Bondens Marked blir det mulig å både smake og kjøpe mer enn 120 lokalt produserte matvarer. Det er produsentene selv som tar turen til Oslo og de kan fortelle mer om det de lager til matglade forbipasserende.

Mange av produktene på årets Matstreif er økologiske - alt fra ulike sennepstyper, oster, kalvekjøtt, til honningdrops og iskrem.

Egen restaurant
I tillegg til matmarkedet skal Matstreif ha en egen restaurant på Universitetsplassen. Og for den som ikke får nok i løpet av dagen, stiller Grand Kafé med egen Matstreif-meny så lenge festivalen pågår.

For de minste også
Også de minste kan få testet smakssansene. Det blir eget smaksverksted for barn bak lukkede dører - voksne ingen adgang! De litt større kan delta i slaget om hvem som lager den beste pizzaen, i en storstilt pizzakonkurranse for ungdomsskoleelever.

NM for amatørkokk
Nettstedet aperitif.no arrangerer NM for amatørkokk på Universitetsplassen lørdag 9. juni klokka 14.00 Les mer her

Hvis du lurer på hva som rører seg i norsk matproduksjon for tiden, er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter, så er Matstreif stedet. Det beste av norsk matkultur samlet på ett brett. Skjerp smaksløkene og ta turen til Oslo sentrum i juni!

Bak arrangementet står Innovasjon Norge.

Les mer på www.matstreif.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her