Blir bryggekonge med pappa i ryggen

25-åring fester grepet om Brygga i Tønsberg.
Redaksjonen
18 Mai 2010 - 16:20

Etter flere ukers boring og muring begynner det nyeste tilskuddet til Brygga i Tønsberg å ta form.

Restauranten Paparazzi åpner betimelig nok i lokalene under Tønsberg Blad, og fra begynnelsen av juni skal stedet ta gjester fra konkurrentene på en av Norges tettest "befolkede" utelivsstriper, skriver Tønsberg Blad.

Christian Hjelmtvedt har med dette sin andre restaurant i Vestfold-byen etter at han i fjor overtok Restaurant Belhaven. Han eier også utestedet Harbour på samme sted.

I ryggen har 25-åringen Gunnar Hjelmtvedt, som har satset betydelige summer i sønnens prosjekter. Hjelmtvedt senior er selv godt kjent i utelivet i Tønsberg, blant annet gjennom en fortid som direktør for Klubben Hotel.

- Brygga er mer populær enn noen gang, og vi gjør ting annerledes enn de andre. Det er opp til oss om vi får det til, sier Christian Hjelmtvedt. Han er selv utdannet hotellmann, kokk og sommelier. Nå lover han mat og vin som får gjestene til å vende tilbake. For det er byens fastboende han vil leve av.
- Sommergjestene er en bonus, sier han.

Ifølge Tønsberg Blad oppgir Tønsberg Hotell- og Restaurantforening at etablissementene innenfor området som bare kalles Brygga alene tilfører byen 250 millioner kroner i omsetning hvert år. Området på drøyt 20 000 kvadratmeter kan trygt kalles hjertet i "gullkysten" i Norge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her