Der stod nemlig en bil formet som en liggende Freixenet-flaske, for øvrig landets mest solgte musserende vin, som sikkert også Harald har smakt. Freixenet-bilen er 4,7 liter lang og ville riktignok kunnet romme mange flasker. Men i stedet har den en dieselmotor som yter inntil 110 km i timen. Altså mer enn nok for norske veier. Bilen ble bygget i 1994 og er en kopi av en eldre modell. Så vidt redaksjonen erfarer, ble ikke sjåføren Jebrac stoppet verken av politi for mistanke om promillekjøring eller av Rusmiddeldirektoratets spioner for snikreklame. Blant dem som fikk besøk av denne spesiell bilen under den åtte uker lange turnéen i Norge, er det to som er særdeles fornøyde: Kjetil Bruseth fra Horoskopet i Larvik og Gunnar Berseth jr ved Hotel Wassilioff i Stavern ble nemlig trukket ut som vinnere av gratistur til Barcelona og Freixenet. Tekst: Aase E. Jacobsen 25.10.98
Bobil
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.
Les hele sakenEvents single
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Så enkelt kan du lage chop suey
I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.
Les hele saken