Bondens Marked blir butikk

Bondens Marked blir butikk

Butikken i Mathallen kan bli starten på en landsomfattende kjede.

I november tar den landsomfattende suksessen Bondens Marked et skritt videre. 19 av de faste deltakerne på Bondens Marked som har dannet et andelslag og starter opp butikk i Mathallen i Oslo. Deretter er ambisjonene å starte en kjede av butikker i de største byene, skriver osloby.no.

- Etter å ha drevet Bondens Marked i 10 år ser vi at mange matprodusenter har stort nok volum av varer til å lage en egen butikk. Samtidig opplever vi at mange kunder på Bondens Marked etterspør en butikk de kan oppsøke fast,» sier Aina Bartmann, daglig leder i Bondens Marked.

Utviklingen støttes av Bondelaget, som ser på Bondens Marked som en ny og nyttig kanal i et kjededominert matmarked.

Butikksjef Jan Ivar Nykvist sier at målet er å videreføre mest mulig av den fantastiske stemningen som er på Bondens Marked. Butikken i Mathallen blir ikke en butikk med disk. I stedet skal de handlende fritt få gå rundt og klemme på varene, i tillegg til å få innføring i hva alt er.

Det blir også tett mellom besøk av produsenter som stikker innom med smaksprøver i matkurven, lover Nykvist.

- Bondens Marked representerer nettopp det vi vil løfte opp og frem i Mathallen. Bondens Butikk er et supert konsept, og vi er glade for at de velger å legge sin første butikk hit, sier Frode Rønne Malmo, daglig leder på Mathallen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen