Bønder raser mot Coop-melka

Mener Coop selger ny økomelk for billig.
Redaksjonen
09 September 2010 - 15:36

De mener særlig det er spesielt at Coop selger sin nye økomelk til samme pris som vanlig melk.

 -- Det er ingen tvil om at økologisk produksjon er noe dyrere enn konvensjonell. Om Coop bruker sine finansielle krefter til å undergrave dette markedet er det spesielt, sier bondelagsleder Nils T. Bjørke til Nationen.

Småbrukarlagsleder Ole Anton Teigen mener det er bra med nye økovarer på markedet, men sier til avisen at det er synd dersom Coop tar bort forståelsen for at økologisk koster mer.

Coop selv legger ikke skjul på at de selger melka billigere enn det som hadde vært naturlig.
-- Dette er en kampanje for et produkt vi vil ha i salg. Jeg kan ikke skjønne hvorfor dette er noe problem. Kan vi få folk til å drikke mer økomelk, må jo det være en fordel for alle. Det viktige er vel ikke hva slags navn melka har, så lenge den er produsert av norske bønder, sier Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop.

Coops Änglamark Ekstra Lett Melk er det første meieriproduktet som selges som egen merkevare, og ble det første til å bryte Tines monopol på økomelk.

-- Det er kanskje litt spesielt at det er en samvirkebedrift som Coop som utfordrer at annet samvirke i Tine. Men det er lenge siden vi trodde Coop var den «snilleste gutten i klassen» på å utfordre bonden, sier bondeleder Nils T. Bjørke.

-- Dette er en stor nyhet for våre kunder, butikker og medlemmer fordi den representerer et helt nytt alternativ, sier administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her