Bordeaux bedre enn gull

Slo andre investeringer i støvlene i 2010.

Fornemme viner fra Bordeaux var en bedre investering enn både aksjer, gull og råolje i året som gikk. Det viser tall fra netthandelsstedet Liv-Ex i London. Nettstedet har sin egen vinbørs, som følger prisene på fine viner i det internasjonale markedet.

I fjor steg vinene fra de fem 1. cru-vinslottene i Bordeaux med hele 57 prosent i verdi fra året før. Gull måtte nøye seg med en økning på 35 prosent, mens råolje steg 20 prosent, skriver vinavisen.dk.

Hos S&P 500 - aksjeindeks for de 500 største amerikanske virksomhetene - steg bare med 13 prosent, mens de 100 største britiske firmaene steg 11 prosent.
Vinene fra Château Lafite-Rothschild steg mest i verdi, og prisen for noen årganger doblet seg.

Liv-Ex registrerer også en stigende etterspørsel etter vin fra Sauternes og Burgund, ikke minst fra Hong Kong og resten av Kina. Landet har også æren for den eksplosive verdistigningen for Bordeaux-vin.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen