Vinmonopolets auksjon
Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Bordeaux, Burgund, Piemonte eller portvin?

Alle de mest ettertraktete områdene er representert med solide viner og årganger i Vinmonopolets høstauksjon.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 13:48

Du har fram til 23. og 24. september som er budfristene i høstauksjonen, på å bestemme deg.

Og det er mange potensielt gode kjøp. Blant annet toppbaroloen til Palladino, San Bernardo, i mange årganger har veldig lav utropspris. Og magnumen Barolo Sori Ginestra 1998 fra Conterno Fantino kommer garantert til å gå for mer enn minsteprisen på 640.

Det er selvsagt store mengder portvin i både toppårganger og mindre etterspurte sådanne. Populære gaver til forestående jubileer.

Men også viner fra områder utenfor den typiske auksjonsrekka er verd å vurdere. Cabernet Sauvignon 1978 fra klassiske Beaulieu er alltid interessant, i hvert fall når minsteprisen er så lav som 840 for tre flasker. De har riktignok litt lav fyllingsgrad (ullage), men ikke faretruende.

Siden alle flaskene er avbildet, kan du studere akkurat dette forholdet før du gir bud. Mange eldre bordeauxlotter i denne auksjonen preges av nettopp dette forholdet, men det reflekteres også i minsteprisene.

Bedre ser det ut for fem flasker Quinta do Carmo 1997 (Alentejo). Men en minstepris på 800 er også en artig og svært lagringsdyktig sak.

Budfrister:

  1. september kl. 18:30 (vin del 1)
  2. september kl. 18:30 (vin del 2 og brennevin)

Her legger du inn bud – men du må registrere deg først

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her