Bordeaux ønsker kineserne velkommen

Oppleves som vinbastionens redningsmenn.
12 April 2011 - 16:20

Rike kinesiske forretningsfolk kjøper opp det ene fornemme vinslott etter det andre i Bordeaux. Selv den kinesiske regjeringen har sikret seg et, Château de Viaud, gjennom det statseide selskapet Cofco.

Men "invasjonen" fra øst møter bemerkelsesverdig liten motstand i den tradisjonsrike regionen, melder vinavisen.dk, som siterer avisen The Sydney Morning Herald.

Mange slottseiere kjemper nemlig en hard kamp for å beholde eiendommer som ofte har vært i familiers eie i flere hundre år.

I 2009 falt eksporten av Bordeaux-vin til USA og Storbritannia med henholdsvis 23 og 25 prosent som følge av finanskrisen. Kombinasjonen med økende konkurranse fra Australia, Amerika og Sør-Afrika, tærer hardt på slottseiernes pengepung.

Derfor er det vanskelig å finne slottseiere som ikke vil selge til den riktige prisen. Og den riktige prisen er akkurat den kineserne vil betale, sier eieren av Château de Malle, Henri de Bournazel, til den avisen. Den slår fast at mange eiere i i Bordeaux nærmest betrakter kineserne som distriktets redningsmenn.

Investorene legger store summer i de gamle vinslottene, og det forventes at dette vil føre til enda større eksport til Kina. I 2010 steg eksporten med hele 68 prosent, og Asia konsumerer nå mest Bordeaux-vin i verden, bare slått av Frankrike.

Like fullt advares det mot at kineserne og deres begrensede kunnskap om vin på sikt kan ødelegge distriktets rykte, skriver The Sunday Morning Herald og gjengir skrekkhistorier om forretningsfolk fra Midtens rike som drikker vin til 15.000 kroner flasken fra shotglass - "on the rocks".

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her