Bordeaux' vindyrkere i økonomiske problemer

Så mye som 1 000 vindyrkere i Bordeaux opplever for tiden økonomiske problemer forbundet med det dårlige vinmarkedet. Det er svært lavt priset bulk-vin og det generelt lave prisnivået som får skylden.

CIVB (Conseil Interprofessionel du Vin de Bordeaux), sammen med Chambre d'Agriculture de Gironde, Credit Agricole, og andre industriorganisasjoner har opprettet en støttefunksjon for de rammede.

Vindyrkerne får råd om hvordan de kan trimme sine utgifter, bl.a. ved å reforhandle lån, kutte ned på generelle kostnader samt markedsføringsutgifter.

Problemene er ikke knyttet til noen spesielle delområder, men de beste kommunene, som Medoc og St. Emilion erfarer ingen problemer nå.

Sopexa og de andre promoterende selskapene har økt sine budsjetter for å hjelpe på problemene. De vil i det kommende år fokusere sterkere på markedene i Storbritannia, Nederland og USA.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen