Bra tall i 2006

Hotell- og restaurantnæringen hadde et bra år i 2006. Driftsinntektene økte med ni prosent fra 2005.
Redaksjonen
16 Mai 2008 - 20:29

Driftsinntektene var på nesten 49 milliarder kroner.
 
Det er tall fra Statistisk Sentralbyrås strukturstatistikk som viser dette.
 
Omsetningen i næringen var på 48,7 milliarder kroner i 2006. Driftsresultatet var på nesten 2,8 milliarder kroner, noe som gir en driftsmargin på 5,7 prosent. Også sysselsettingen i næringen økte. Det var i alt 84 619 sysselsatte i gjennomsnitt i løpet av året.
 
Fortsatt vekst
Landets 1 359 hoteller fikk et oppsving i 2005 etter noen dårlige år, og veksten fortsatte i 2006. Næringen økte driftsinntektene med over 1,4 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 9,3 prosent fra 2005.
 
Det er også fortsatt vekst i lønnsomheten. I 2006 hadde hotellnæringen et samlet driftsresultat på over 600 millioner kroner, noe som gir en driftsmargin på 3,7 prosent. I 2005 var driftsmarginen 2,4 prosent.
 
Lønnsomme restauranter
Restaurantene er den største undergruppen i hotell- og restaurantvirksomheten med 6 185 bedrifter. For denne gruppen økte driftsinntektene med 1,5 milliarder kroner fra 2005. Det tilsvarer en vekst på 7,2 prosent. Lønnsomheten i næringen fikk også et oppsving i 2006.
 
Driftsmarginen endte på 5,5 prosent i 2006. Sysselsettingen økte med 1,2 prosent, mens verdiskapningen økte med nesten 10 prosent.
 
Mest i byene
SSBs tall for de seks største bykommunene i landet, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø, viser at bedriftene i disse kommunene omsatte til sammen for nesten 20 milliarder kroner. De sto dermed for over 40 prosent av all omsetning i hotell- og restaurantnæringen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her