Brannbombe på restaurant

Hele 840 liter matolje og fire flasker propan. Det er kort og godt en brannbombe. Men det var dette Brann- og redningsetaten fant under en sjekk i Oslo nylig.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 14:30

Bildet viser en kinarestaurant som oppbevarte store mengder matolje og flere propanflasker ved siden av hverandre i restauranten. Ved en brann hadde redningsmannskapet vært utsatt for stor skade.
 
Miksen er en bombe og stedet er nå stengt av Mattilsynet.
 
Blokkerte rømningsveier
Brann- og redningsetaten i Oslo kontrollerer stadig utesteder og restauranter i hovedstaden. Alt for ofte finner etaten blokkerte rømningsveier og utkoblede alarmer i lokalene.
 
Mange ganger gis det forhåndsvarsel om engangsmulkt overfor utesteder som gir blaffen i gjestenes sikkerhet. Men det finnes også lyspunkter.
 
- De godt etablerte stedene, som har eksistert i flere år, har som regel tingene sine i orden. De fører vi jevnlig tilsyn med, og vi har en god dialog med disse stedene, sier branninspektør og seksjonsleder Jo Tangedal i Brann- og redningsetaten til ioslo.no.
 
Nye steder
Han mener problemet er at det kommer mange nyetablerte utesteder som gjør bygningsendringer. Dette utgjør en risiko.
 
De siste helgene har de avdekket flere kritikkverdige forhold ved utesteder i hovedstaden.
 
- Vi var inne på ett sted, hvor åtte propanflasker sto lagret i en kjeller, noe som ikke er tillatt og utgjør en fare ved brann. Et annet sted fikk pålegg om å rive en vegg, som sto inntil et luftinntak til en transformator. Det kunne ha ført til overoppheting og brann, sier Tangedal.
 
Bøter
Alle stedene som blir besøkt får sjansen til å rette opp i forholdene første gang de blir påpekt.
 
- Men andre gang vi kommer, og forholdene ikke er rettet på, ilegger vi stedet en engangsmulkt. Som oftest mellom 20.000 og 50.000 kroner, sier Tangedal.
 
Han mener likevel at folk stort sett er trygge på byen.
Foto: Brann- og redningsetaten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her