BRANSJE: Det er ikke bare maten som avgjør om gjesten kommer tilbake
Bransje
(Bilde: Radovan Janjusevic)

Det er ikke bare maten som avgjør om gjesten kommer tilbake

Seks av 10 gjester kommer ikke tilbake om toalettene ikke er innbydende. Men nordmenn er mindre kresne enn særlig svenskene.

Det er foruroligende tall hygieneleverandøren Katrin avslører til i sin undersøkelse blant 1500 personer fra Norge, Sverige og Danmark. Der sier Seks av ti nordmenn, 62 prosent, ville nemlig ikke komme tilbake til en restaurant med lite innbydende toaletter. En klar majoritet, 81 prosent, ville også fortelle det til venner og kolleger hvis restauranttoalettet var en utrivelig opplevelse.

Hele åtte av ti nordmenn, 80 prosent, mener at utrivelige restauranttoaletter er en indikasjon på at også kjøkkenet er skittent og uhygienisk. Samtidig er så å si alle, 98 prosent, enige i påstanden at fine toaletter hever helhetsinntrykket av restauranten.

Litt spesielt er det at norske kvinner er noe mildere stemt enn norske menn til uhygieniske toaletter. Det er bare 53 prosent av norske kvinnelige respondenter som mener dette påvirker hvorvidt de vil komme tilbake til et spisested. Svenskene er strengest av de tre befolkningene som er spurt.

Her mener dessuten 46 prosent at «hvis en restaurant har lite innbydende toaletter, tenker jeg at kjøkkenet deres også er skittent og uhygienisk». Mot bare 27 prosent av nordmenn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen