BRANSJE: Ny stiftelse skal skyte fart i rekrutteringen
Bransje

Ny stiftelse skal skyte fart i rekrutteringen

Sentrale aktører i bransjen har gått sammen om en stiftelse for å bøte på den svake rekrutteringen til kokkefaget.

Bak Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag står NHO Reiseliv, Norges Kokkemesteres Landsforening, Scandic Hotels AS, Mat og Drikke Gruppen AS og ASKO Norge.

– Det er i dag en stor underdekning på faglærte kokker og servitører i Norge. Vi har derfor et stort behov for å bedre rekrutteringen til disse yrkesretningene, sier Per Engen, markedssjef i ASKO Norge og styreleder i stiftelsen.

Han får støtte av kommunikasjonsrådgiver i NHO Reiseliv, Hilde Veum:

– Vi håper å inspirere mange til å iverksette prosjekter de kanskje har tenkt på en stund, men ikke har hatt finansiering til.

Stiftelsen skal bevilge midler til tiltak som fremmer interessen for restaurant- og matfag. Det være seg tiltak som fremmer yrkesområdene, og som er med på å skape større kunnskap og forståelse for innholdet i fagene. Frikjøp av dedikerte unge kokker med høy «status» blant ungdom, som kan bidra til å fremme faget. Deltakelse på ulike yrkes- og/eller utdanningsmesser. Eller tiltak som utvikler gode kokketalenter.

Midlene kan søkes av offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke midler av stiftelsen. Det vil være tre søknadsfrister i året ifølge stiftelsen.

Les mer og søk her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen