BRANSJE: Skal hente kokkeemner blant arbeidsledige
Bransje

Skal hente kokkeemner blant arbeidsledige

Nordic Choice og NAV har tatt initiativ til et kokkeopplæringsprogram for arbeidsledige for å bøte på den prekære kokkemangelen i bransjen.

Med på laget har Nordic Choice Hotels og NAV fått med seg både Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold (OKRM) og Folkeuniversitetet Sør-Øst.

-Dette er et godt eksempel på hvordan arbeidsgivere og NAV kan jobbe sammen for å bidra til et velfungerende arbeidsmarked i fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark. Gjennom samarbeidet gir vi våre arbeidssøkere mulighet til en fremtidig jobb i en spennende bransje som har behov for flere dyktige medarbeidere, sier Hanne Knudsen Sedberg, fylkesdirektør i NAV Vestfold.

En hotellbransje i kraftig vekst gjør at det blir stadig vanskeligere å få tak i nok arbeidskraft. Mangelen på faglærte kokker er spesielt prekær og representerer en utfordring i restaurant- og hotellnæringen.

-Med dette opplæringsprogrammet skal vi nå tre viktige mål samtidig; å få tak i sårt trengt arbeidskraft, å skape muligheter for dem som har falt utenfor arbeidslivet og ikke minst å øke mangfoldet på arbeidsplassen. En vinn-vinn-vinn-situasjon, sier Tone Odvold Ålhus, HR-direktør i Nordic Choice Hotels.

Deltakelse på kurset forutsetter lav eller ingen kunnskap på området fra før av, og målet er at flest mulig blir kvalifisert til yrkesutøving innen tilberedning av mat etter avholdt kurs, ifølge initiativtakerne. De første kursene starter opp nå.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen