Brekke og Bruarøy overtar Ole B-stuene

Brekke og Bruarøy overtar Ole B-stuene

Satser på gammelt og nytt på Lysekloster.
04 Mars 2013 - 17:35

På bildet, f.v.: Lukasz Brekke, Frode Søviknes og Frank Vasby Bruarøy utanfor Ole B-stuene. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy, midtsiden.no)

Lukasz Brekke, kjent fra NM i kokkekunst og «Det naturlige kjøkken» på Engeline og Frank Bruarøy, kåret til Årets Salmachef i fjor, overtar Ole B-stuene på Lysekloster i Os i Hordaland, skriver midtsiden.no.

Kokken Lukasz Brekke er blant annet tidligere deltaker i NM i kokkekunst. Han har også hatt praksisplass på Noma i København. Hobbykokken Frank Vasby Bruarøy ble kåret til Årets Salmachef i 2012. Nå går han inn i tospann med Brekke.

Lukasz Brekke bekrefter overfor midtsiden.no at han vil bevare på det Ole B har vært god på, kafeen på dagtid, den populære søndagsbuffeen og det folkelige samlingspunktet for både innbyggerne, hytteturistene, gjester på Museet Lysøen og bergensere som liker å ta turen til Os når de har fri.

– Samtidig tar vi med oss "Det naturlige kjøkken", de lokale råvarene og retter i same kategori, sier han.

Frank Bruarøy planlegger å bygge et akvarium i restauranten.
– Ferske råvarer er ikke bare et pluss på kjøkkenet. Frem til vi tar råvarene opp av tanken, kan krabbe og hummer også være underholdende å se på, ikke minst for de yngste, sier Salma-chefen.

Ole B-stuene eies av Frode Søviknes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her