Slik lager du bringebær mojito

Skal vi tro den regjerende Norgesmester i bartending, Stig Bareksten, er fruktdrinker det hotteste og meste trendy i bransjen for tiden. Jordbær, bringebær, vannmelon, ananas, mynte; alt som dufter av sommeren kan puttes i et glass sammen med for eksempel vodka eller rom. Slik som denne Ukens drink.

 Hjemme i Oslo jobber Bareksten for tiden på utestedet Oda K, som ligger i hovedstadens bargate nummer én, Rosenkrantzgate.

Stig Bareksten (30) setter straks kursen mot Spania for å representere Norge i VM i bartending den 23. oktober.

-Uken før VM skal jeg faktisk holde kurs for bartendere i en nyåpnet bar i Marbella i Spania om hvordan man lager frukt-og bærdrinker, samt om hvilke muligheter som ligger i dette. Slikt synes jeg er gøy, sier han.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

-Her gjelder det å finne balansen mellom det søte og det syrlige. Smak deg frem, sier Stig Bariksten.
-Denne  mojitoen smaker også godt med likør, for eksempel bringebær, men den må være god. Hvis ikke - dropp det og bruk heller mer frukt, sier han.
Kan toppes med soda, men det er ikke et must.
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen