Bryggas Fire Stuer er konkurs

Restaurantselskapet Bryggas Fire Stuer i Rørvik er konkurs. Dermed er 14 ansatte uten jobb.
Redaksjonen
13 Mai 2008 - 18:00

Selskapet har en gjeld på 4,5 millioner kroner.
 
- Etter et svært dårlig fjorårsresultat så vi ikke noen annen mulighet enn å levere oppbudsbegjæring, sier styreleder og eier Harald Solbakken.
 
Resultatene har vært vekslende de siste sju årene, med et driftsresultat på 707 000 kroner i 2003 som det beste. Men store underskudd både i 2006 og 2007 førte til at selskapet gikk til skifteretten.
 
Forsøkt solgt
For to år siden forsøkte Solbakken å selge eller leie ut restauranten.
 
- Det var i utgangspunktet mange interesserte, men alle trakk seg i tur og orden, sier Solbakken til na.no.
 
Bakgrunnen for at man vurderte salg eller utleie av bryggerestauranten, var at man ville konsentrere seg om driften av Ankeret Spiseri AS i kjøpesenteret Rørvik Torg. Bryggas Fire Stuer AS hadde kjøpt opp alle aksjene i dette spisestedet året før.
 
Uvisst for Ankeret
Det er uklart hvilken betydning konkursen i Bryggas Fire Stuer AS vil få for den videre drift ved det 100 prosent eide datterselskapet.
 
- Det vil bli avklart gjennom bobehandlingen i Bryggas Fire Stuer-konkursen. I påvente av en slik avklaring fortsetter driften ved Ankeret Spiseri AS uendret, sier Harald Solbakken.
 
Dette spisestedet ved Rørvik Torg har slitt med negative årsresultat og økende gjeld i flere år, men skal ifølge styrelederen ha et regnskap i balanse for 2007.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her