Bryter Aass Bryggeri alkoholloven?

Aass Bryggeri har et bilde av et ølglass på sine nettsider. Ulovlig alkoholreklame og må fjernes, mener Helsedirektoratet.

Bildet av ølglasset brukes som bakgrunn på nettsiden. Det gir assosiasjoner til en alkoholholdig drikk mener Helsedirektoratet. Bryggeriet bryter dermed alkohollovens forbud mot å reklamere for alkohol.
 
- Vi må jo få lov til å informere om hva vi driver med, sier Terje Aass, administrerende direktør i Aass Bryggeri, til Drammens Tidende.
 
Bryggeriet mener de ikke har gjort noe galt. Bildet av ølglasset er derfor ikke fjernet. Derfor har bryggeriet sendt et brev tilbake til Helsedirektoratet med sitt syn på saken.
 
Voktes med forstørrelsesglass
- Vi er opptatt av øl som kulturprodukt og måteholdsdrikk. Jeg har stor respekt for alkoholproblemer, men vi mener vi arbeider seriøst med ølkultur og forstandig bruk. Vi snakker om øl i sin alminnelighet, og så skal de nærmest vokte oss med forstørrelsesglass, sier Aass.
 
Helsedirektoratet skal vurdere saken på nytt etter nyttår, men avdelingsdirektør Jens J. Guslund er klar på at de fortsatt mener bryggeriet har brutt alkoholloven.
 
Tvangsmulkt
- Rent umiddelbart kan jeg ikke se at det er noe i hans brev som endrer vårt syn på dette. Det er politisk bestemt at alkoholreklame er forbudt, og vår oppgave er å føre tilsyn med at forbudet blir overholdt, sier Guslund.
 
Aass bryggeri kan få tvangsmulkt hvis Helsedirektoratet opprettholder sitt krav og bryggeriet ikke retter seg etter pålegget.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen