Ukens kake
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Foto: (nehopelon)

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.
25 April 2024 - 10:00

Viking melk er ikke bare det norske navnet på kondensert melk, men var også en verdenssensasjon da den ble et faktum i 1889. Det var da forsøkene til den norske doktoren Johan Olav Olsen, bedre kjent som Dr. Sopp, med å lage en kondenseringsprosess uten å tilsette sukker, lyktes. Viking melk er dermed produsert sammenhengende i 135 år. Varemerket er i dag eid av Nestle. Viking melker er kjent for sin ekstremt gode holdbarhet, og kan brukes til mer enn bare hyttebruk eller vafler. 

Se hva du kan bruke Viking melk til

Tres Leches meksikansk bløtkake med tre typer melk

Tres Leches meksikansk bløtkake med tre typer melk

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
  2. Smør en stor rund kakeform eller liten langpanne.
  3. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
  4. Skill eggene og pisk eggehvitene stive i miksmasterbollen.
  5. Ha dem i en rengjort bolle.
  6. Pisk mykt smør og sukker hvitt.
  7. Tilsett eggeplommene, en etter en, og pisk lett og jevnt mellom.
  8. Rør inn melblandingen, litt etter litt.
  9. Rør inn melken.
  10. Fold inn eggehvitene til slutt.
  11. Hell den jevne kakedeigen i den smurte formen og stek ved 175 grader i 30-40 minutter.
  12. Sjekk med en trepinne om kaken et stekt gjennom.
  13. Pisk sammen kremfløte og Vikingmelk.
  14. Bruk en gaffel til å stikke hull i overflatene i den fortsatt varme kaken.
  15. Hell melkeblandingen over kaken.
  16. Sett til avkjøling i 3-4 timer.
  17. Krem:
  18. Pisk kremfløte stiv med litt melis.
  19. Smør eller sprøyt på kaken rett før servering.
  20. Dryss over kanel.

Tips: Om du bruker både søtet og usøtet kondensert melk, 50/50, dropper du det ekstra sukkeret. Det kan også droppes for en mindre søt kake (den er søt nok) selv om det kun brukes Viking melk.

Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her