Calvados i ny innpakning

Importøren Robert Prizelius melder at deres Pére Magloire VSOP i disse dager ankommer landet i ny forpakning.
Redaksjonen
21 Februar 2001 - 02:00

Pére Magloire Calvados ble etablert i 1821 i Pays d'Auge, kjerneområdet for epleproduksjon i hjertet av Normandie. Destillert cider fra Calvados fikk offentlig godkjennelse i 1942, og fikk sin egen "Appelation Controllé".

Calvados er destillert sprit laget av ciderepler (en annen type enn epler beregnet for spising) eller fra pærer til å lage Perry. Calvados har på grunn av sitt rike smaksspekter opptjent et fantastisk rykte gjennom århundrer.

En blanding av eplesorter - søt, bitter, bitter-søt, og noe syrlige - er viktig for dets produksjon. Calvados er derfor aldri laget av én sort eple alene, og Père Magloire benytter mer enn 150 forskjellige sorter epler. Dette sikrer et rikt spekter av smak og aroma. Calvados oppnår dessuten en meget spesiell aroma når "perry" pærer blir kombinert med eplene. Juicen fra pressede epler blir naturlig gjæret for å produsere cider. Epletrær i Normandie er minst 15 år gamle før eplene er egnet til fremstilling av Calvados.

Den tradisjonelle destilleringsmetoden med to destilleringer finner sted fra november til juni hvert år. Destilleringen utføres etter tradisjonen med bruk av et dobbelt-kobber destilleringsapparat. Etter endt destillering er cideren blitt til Calvados.

Pére Magloire VSOP har fått 4 års opphold på eik, og er en blanding av minst 25 forskjellige calvaodosproduksjoner. Den gir fra seg aromaer som minner om epleblomstring, mens den i munnen oppleves som frisk og harmonisk med tydelig eplepreg og tilpasset tanninstruktur. Perfekt avslutning på et måltid, men nytes også ofte til regionens egen ost - Camembert.

Les mer her:

Drink-oppskrift:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her