Charles Tjessem er Årets kjøkkensjef 2002

Charles Tjessem er kåret til Årets Kjøkkensjef 2002 på grunn av sin innsats for kokkefaget både nasjonalt og internasjonalt. Det skjedde under landsmøtet til Norges Kokkemesteres Landsforening rett før helgen i Trondheim. Tjessem har en klar matfilosofi,
Redaksjonen
10 Mars 2003 - 02:00

Videre sier juryen at han vil at norsk matkultur skal forankres og videreutvikles på samme måte som faget videreutvikles, men hvor man samtidig tar vare på de grunnleggende teknikker. Tjessem bidrar til rekruttering av kokker til faget. Han veiledet ungdomslandslaget i deres forberedelser og ga laget verdifull tilbakemelding i forhold til konkurransen i Luxembourg sist høst hvor ungdomslandslaget ble nummer to.
 
Han har i mange år vært en pådriver innenfor Det norske kokkelandslaget. Her kan nevnes tredjeplassen under siste kokkeolympiade i Erfurt høsten 2000, og som landslagskaptein ledet han laget til seier under konkurransen "Battle of Lion" i Singapore våren 2002. Tjessem fikk sitt definitive gjennombrudd som konkurransekokk i 2002 hvor han vant konkurransen Årets kokk. Blant gode kollegaer ble han inntil da kalt for den evige toer.
 
Han har i sin tid som leder for Gastronomisk Institutt kurset mange av landets kokker, og promotert både norske råvarer og mattradisjoner i utlandet. Dette var imidlertid en jobb som han til slutt sa opp på grunn av et for stort arbeidspress. Det er jo heller ingen hemmelighet at han "møtte veggen ". Dette har han gått ut offentlig med og har dermed også gitt utbrenthet blant kokker et ansikt.
 
Charles har bodd og arbeidet i Stavanger de siste syv årene og var inntil våren 2002 leder ved Gastronomisk Institutt. Tidligere har han arbeidet ved flere ulike restauranter. I Norge har han arbeidet på Bagatelle og Mortepumpen, i utlandet Atlanta Hilton og Towers og Grand Hotel i Sverige.
 
Årets kjøkkensjef er en utmerkelse som er høyt verdsatt innen faget. Årets kjøkkensjef tildeles medlemmer som har gjort en fremragende presentasjon av kokkefaget i inn- eller utland. Og som gjennom sin drivende kraft holder en jevn, høy faglig kvalitet på sitt kjøkken. Aktiv bruk av norske oppskrifter vektlegges, og bidrag til modernisering av det norske kjøkken både ernæringsmessig og økonomisk.
 
I tillegg til pokal og nål med inskripsjon får Årets kjøkkensjef et stipend på kr 30 000,-. Stipendet tildeles av Norges Kokkemesteres Landsforening og skal benyttes til praktiske matfaglige studier.
 
Tidligere Årets kjøkkensjef
 
2001 Fredrik Hald
2000 Atle Bjøringsøy
1999 Terje Ness
1998 Josef Schreiner
1997 Lars Barmen
1996 Trond Moi
1995 Odd Ivar Solvold
1994 Jan Arne Hove
1993 Bent Stiansen
1992 Harald Brox
1991 Lasse Pallesen
1990 Freddie Nilsen
1989 Robert Bruun
1988 Henning Stordal
1987 Lars Erik Undertun
1986 Arne Brimi
1985 Arvid Skogseth
1984 Arne Brimi
1983 Eivind Hellstrøm
1982 Magne Bjørdalen
1981 Willy Wyssenbach
1980 Edgar Ludl
1979 Alfred Springer
 
Kilde og foto:
Norges Kokkemesteres Landsforening
www.norgeskokker.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her