Charles Tjessem tatt opp i Chaîne des Rôtisseurs

Berømmes for godt håndverk, gode råvarer og kortreist mat.
27 September 2011 - 15:38

Tidligere Bocuse d'Or-vinner Charles Tjessem er tatt opp som medlem i Chaîne des Rôtisseurs, skriver Boarding.no.

- Med ekte kjærlighet til kokekunsten og kompromissløs fokus på kvalitet beviser han på en forbilledlig måte at gastronomi ikke må likestilles med hvite duker, rød velour og gullkanter, forteller Nils Petter Aardal leder av Chaine i Norge.

Tjessems restaurant kan nå skru opp medlemsplaketten fra Chaîne des Rôtisseurs ved inngangsdøra på restauranten Charles & De i Sandnes.

Under seremonien i sin egen restaurant ble Tjessem berømmet for sitt store engasjement for godt håndverk, gode råvarer og kortreist mat.

Kokken vant fullmedalje i Bocuse d'Or i 2003. Han har vært daglig leder for Gastronomisk Institutt og kaptein for Det norske Kokkelandslaget. Han har også skrevet flere kokebøker.

Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs har som formål å forene amatører og profesjonelle med stor interesse for det gode måltid. Organisasjonen kan spore sine røtter tilbake til 1248, da Corporation de Ayeurs ble grunnlagt i Paris.

Chaîne des Rôtisseurs slik vi kjenner det i dag ble formet i 1950 og består av 25 000 medlemmer i over 70 land. I Norge har Chaîne des Rôtisseurs ca 800 medlemmer fordelt på profesjonelle og amatører i ni regionale avdelinger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk
Dagens rett

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk

Tradisjonsretter har kommet til heder og verdighet igjen, og i dag serverer vi en nydelig fiskefrikassé til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her