Christian André Pettersen vant NM i kokkekunst

Ingen trakterte råvarene bedre enn Bodø-kokken.
04 Oktober 2011 - 16:55

Christian André Pettersen fra Charles & De i Sandnes gikk helt til topps da flere av Norges fremste kokker møttes i Bergen under NM i Kokkekunst torsdag og fredag, melder nkl.no.

Jubelen stod i taket da Pettersen, som er medlem av junior.kokkelandslaget ble utropt som vinner og fikk Kongepokalen av president Kristine H. Hartviksen i Norges Kokkemesteres Landsforening. Neste år skal han representere Norge under Nordisk Mesterskap i Herning i Danmark.

Andreplassen gikk til Øystein Vallestad Næss fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen, mens tredjeplassen gikk til Martin Sveian fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.

Ingen av Trondheims åtte deltakere i det 10 menn og to kvinner store finaleheatet nådde helt opp i konkurransen. Neste år arrangeres NM i kokkekunst på Rica Nidelven.

Hoveddommer under NM var Geir Skeie. I juryen satt også Steinn Oskar Sigurdsson fra Island, Siv Støfringsstøl, Kristine H. Hartviksen og Sven Erik Renaa. I tillegg var Per Johansen og Maria Tuff dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.

Dommerpanelet var imponert over nivået til NM-finalistene, som tilberedte menyer med utgangspunkt i norske råvarer.

Forrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent Haukeli Ystil, og som garnityr artisjokk og hokaidogresskar.

Hovedrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent Gilde oksehøyrygg. Mandelpotet og som garnityr neper, beter og pastinakk.

Dessert: Hovedbestanddelen av desserten skulle være norske epler, Tine kremfløte, Sunniva Appelsin- og bringebærjuice.

Kvitseidsmør skulle også inngå i en av rettene. Grønnsaker og frukt ut over dette etter eget valg.

Øvrige deltakere i NM i Kokkekunst 2011:
Rune Ørsjødal - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Sigve Eliassen - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Kim Andre Olsen - Rica Bakklandet Hotel, Trondheim
Carina Loftheim Meriau - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Sebastian Engh - Vertshuset Curtisen, Halden
Bjørnar Buserud - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Nikolas Carlsen - Restaurant Renaa, Stavanger
Mattias Hauge - Lothes Mat og Vinhus, Haugesund
Karla Siverts - Restaurant Strand, Bærum
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her