Cru pusset opp fra topp til tå

Cru pusset opp fra topp til tå

Etter fem år fant Kari Innerå tiden moden for å pusse opp både interiør og konsept.

Kari Innerå som er innehaver og kjøkkensjef på Restaurant Cru, vil gi noe ekstra tilbake til gjestene etter fem gode år. Derfor har sommerferien gått med til å pusse opp restauranten og finpusse konseptet.

Formelt og uformelt

Den største endringen når det gjelder det siste er at det er to atskilte restaurantkonsepter i ett hus. Fine dining øverst, mens det i underetasjen er mer uformelt.

– Oppe får du 3, 5 eller 7 retters meny. Nede er det uformelt, her kan du stikke innom for en smårett, dele mat med venner, ta en drink i baren eller et glass vin, vi har mye godt på glass. Nede rocker vi litt mer med kontinentalt snitt på rettene, men matfilosofien er den samme for begge etasjene, forteller Kari.

Kortreist og «nose-to-tail»

- Norske råvarer er prioritert, finnes villfisk i markedet så får du villfisk. Vi bruker hele dyret, altså «nose-to-tail».  Viktigst er uansett ekte og ærlig mat av de beste råvarene, rene, gode smaker og mat av høy kvalitet. Og etter noen få dager i ny restaurant opplever vi at gjestene virkelig setter pris på forvandlingen, nå gleder vi oss til å invitere gamle og nye gjester til vår nye restaurant. 

Kari Innerå har bidratt flere steder

Kari har latt interiørdesigner Ivar Johan Pettersen leke seg med inspirasjon fra hennes nordnorske bakgrunn. Målet har vært et værbitt uttrykk for ramsalt hav, stein og drivved, eller «rækve’» som Kari ville kalt det.

Les mer om Karis nordnorske inspirasjon

Trevirket er riktignok hentet fra en gammel låve, mursteinen er bygårdens originale. Faren til Kari har vært i fjæra og funnet steinene du får servert smøret og enkelte matretter på.

Foto: Moment Studio

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen