Cru pusset opp fra topp til tå

Cru pusset opp fra topp til tå

Etter fem år fant Kari Innerå tiden moden for å pusse opp både interiør og konsept.
Aase E. Jacobsen
21 August 2014 - 12:03

Kari Innerå som er innehaver og kjøkkensjef på Restaurant Cru, vil gi noe ekstra tilbake til gjestene etter fem gode år. Derfor har sommerferien gått med til å pusse opp restauranten og finpusse konseptet.

Formelt og uformelt

Den største endringen når det gjelder det siste er at det er to atskilte restaurantkonsepter i ett hus. Fine dining øverst, mens det i underetasjen er mer uformelt.

– Oppe får du 3, 5 eller 7 retters meny. Nede er det uformelt, her kan du stikke innom for en smårett, dele mat med venner, ta en drink i baren eller et glass vin, vi har mye godt på glass. Nede rocker vi litt mer med kontinentalt snitt på rettene, men matfilosofien er den samme for begge etasjene, forteller Kari.

Kortreist og «nose-to-tail»

- Norske råvarer er prioritert, finnes villfisk i markedet så får du villfisk. Vi bruker hele dyret, altså «nose-to-tail».  Viktigst er uansett ekte og ærlig mat av de beste råvarene, rene, gode smaker og mat av høy kvalitet. Og etter noen få dager i ny restaurant opplever vi at gjestene virkelig setter pris på forvandlingen, nå gleder vi oss til å invitere gamle og nye gjester til vår nye restaurant. 

Kari Innerå har bidratt flere steder

Kari har latt interiørdesigner Ivar Johan Pettersen leke seg med inspirasjon fra hennes nordnorske bakgrunn. Målet har vært et værbitt uttrykk for ramsalt hav, stein og drivved, eller «rækve’» som Kari ville kalt det.

Les mer om Karis nordnorske inspirasjon

Trevirket er riktignok hentet fra en gammel låve, mursteinen er bygårdens originale. Faren til Kari har vært i fjæra og funnet steinene du får servert smøret og enkelte matretter på.

Foto: Moment Studio

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her