Noen vil kanskje spise kalkun som en ren moralsk støttegjerning i dag som er selveste Thanksgiving-torsdagen, og for mange amerikanere nesten like viktig som julaften eller superbowl. Andre bryr seg ikke om amerikanske tradisjoner.
Slik lager du helstekt kalkun på amerikansk vis
Uansett hva du tenker og mener, er denne farge- og smaksrike samt ikke minst lettlagete kalkunmiddagen midt i blinken i en for mange hektisk periode.
Se alt det andre du kan lage med kalkunfilet
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kalkunbiff med urtekrem
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Mos fetaosten og tilsett resten av ingrediensene til urtekremen. Stek kalkunfiletene ca. 2-3 minutter på hver side (tiden kan variere med tykkelsen på kalkunbiffen).
Kalkunfilet i skiver, ca 150g per person
Ha en liten klatt urtekrem på hver kalkunbiff. Server med stekte potetkløfter og wokgrønnsaker med soyasaus og søt chilisaus.
Del grønnsakene i passe store biter og fres dem i litt olje i en varm wok eller panne.
Her finner du mange oppskrifter der kalkun spiller hovedrollen
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat.no/Espen Grønli
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Fontaleoni Vernaccia di San Gimignano 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Trénel Cuvée Rochebonne 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Villa Wolf Wachenheimer Riesling 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Tedeschi Valpolicella Classico Superiore 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 175,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
De Leite Cuvée Jeun'homme Blonde Oak Aged
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 64,00 Bestillingsutvalget