DAGENS RETT: Slik kan også pannekaker serveres
Dagens rett

Slik kan også pannekaker serveres

En av landets mest kreative kokker demonstrerer sine ferdigheter med pannekaker i dag.

Alle elsker pannekaker - og Lise Finckenhagen elsker dem enda mer, ifølge henne selv. Det demonstrerer hun til fulle i kokeboken Pannekaker, en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.

Se hva juryen mener om de fem finalistene her

I dag kan du prøve deg på en av de oppfinnsomme oppskriftene fra denne kokeboken. Heretter kommer du aldri til å servere dølle pannekaker lenger. 

Se våre andre oppskrifter på pannekaker

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Klin Kokos

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Bland rismel, mel, salt og gurkemeie i en bolle. Tilsett kokoskrem og Farris, visp røren helt glatt og bland til slutt inn hakket koriander.

Varm en stor stekepanne med slipp-lett-belegg. Ha godt med olje i pannen og tilsett ¼ av røren. Vri på pannen slik at røren fordeles jevnt. Stek over sterk varme til det dannes mange små «hull» på overflaten og undersiden er gyllen.

Snu pannekaken forsiktig – den er ganske sprø og porøs - og stek den raskt på den andre siden.

Topp pannekaken med rekesalat og server peanøttsaus, og gjerne også chilidipp ved siden av.

Rekesalat:
Rens og skjær papaya (eventuelt mango) og gulrøtter i tynne strimler. Lag lange bånd av slangeagurken, bruk en ostehøvel eller potetskreller, unngå å bruke den bløte kjernen. Bland alle ingrediensene godt sammen.  

Peanøttsaus:
Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus.

Oppskriften er fra kokeboken Pannekaker signert Lise Finckenhagen, utgitt på  Cappelen Damm - en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen