DAGENS RETT: Tomatsuppe fra Mexico

Dagens rett Tomatsuppe fra Mexico

(martinturzak)

Tomatsuppe lager du like raskt fra bunnen

To bokser tomater eller en kilo solmodne tomater og du er snart i mål med dagens middag som kommer med smaksgaranti.

For ekte meksikansk stemning kan du servere nachos eller guacamole ved siden av. Har du rester etter tacomiddagen, som kjøttdeig eller rømmedip, kan det inngå i suppen mot slutten av koketiden.  

Men denne suppen smaker også veldig godt som den er med godt brød til.   

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tomatsuppe fra Mexico

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele og stek den finhakkede løken under omrøring i ca 5 minutter, eller til den er myk og gjennomsiktig, men ikke brun.

Tilsett de hakkede tomatene, hønsebuljongen og korianderkvistene. Kok opp, skru ned varmen, sett på lokk og la suppen småkoke i ca 15 minutter.

Ta opp korianderkvistene. Press suppen gjennom en sikt og ha den tilbake i den rene kjelen. Smak til og kok opp. Serveres med et dryss av grovmalt svart pepper. Dypp gjerne litt rømme og god olivenolje på toppen. Pynt gjerne med friske korianderblader. 

Sendt inn av

Foto: martinturzak

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen