De 4 roser til Tromsø

Den velrenommerte Harstad-restauranten De 4 roser skal etablere seg i Tromsø.

Gourmetrestauranten var den første nordnorske restauranten som fikk VGs matpanel til å trille terningkast seks.
 
- Restauranten i Harstad er den fremste restauranten i hele Nord-Norge og er kjent blant mat- og vinelskere over hele landet. Jeg har selv spist der, og det var fantastisk, sier daglig leder i eiendomsselskapet Karl Johan AS, Yngve B. Lyngh.
 
Etterspurt
I et halvt år har han kurtisert den etterspurte restauranten. For selv om mange har prøvd, er det ingen som har fått rosene ut av Harstad, skriver itromsø.no.
 
Planen er at restauranten skal etableres i to etasjer. I første etasje blir det kafe med vinbar på kveldstid, mens andre etasje blir en ordinær restaurant. Denne inndelingen har restauranten hatt stor suksess med i Harstad.
 
Som en kule
- Vi etablerte kafé da vi byttet lokaler i 2003. I dag går den som en kule. Flere aktører i norske byer har ytret ønske om at vi skulle etablere restaurant i deres lokaler, men det var først da vi ble kontaktet av Lyngh at vi bestemte oss for å etablere oss utenfor Harstad, sier Trond Dahle, som er en av eierne.
 
Vil tilføre noe
Dahle mener at restauranten hans har noe å tilføre restaurantfloraen i Tromsø.
 
- I dag er det ingen restauranter i Tromsø som er tungt etablert på vinsiden. Det vil vi gjøre noe med, sier han og beroliger eventuelle urolige konkurrenter.
 
- Vi kommer ikke til Tromsø for å ta fra noen av de eksisterende restaurantene kundene deres. Jeg har tro på synergieffekten der en økning i tilbudet også vil føre til flere kunder som benytter seg av det, sier Dahle.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen