Den legendariske Paris-smakingen gjenskapes

Den legendariske Paris-smakingen gjenskapes

Frem til 1976 var franske viner ansett som verdens aller beste. En ung vinhandler ved navn Steven Spurrier, som handlet utelukkende med franske viner, organiserte en blindsmaking mellom franske og amerikanske viner. Nå, 30 år senere, gjentas smakinge
29 Mars 2006 - 11:48

Smakspanelet, som den gang besto av de beste innen bransjen i Frankrike, sjokkerte verden ved å kåre amerikanske vinnere for så vel hvite som røde viner.

Den 24. mai 2006 vil det bli organisert en ny blindsmaking, denne gangen med to smakspaneler som arbeider samtidig i henholdsvis Waddeson Manor i Buckinghamshire, England og COPIA, Napa Valley, USA. Smakingen vil foregå i tre stadier - først en ny smaking på de originale seks vinene fra California og fire viner fra Bordeaux, så en bred blindsmaking av nyere årganger fra de samme og liknende eiendommer. Det vil også bli en smaking på klassiske hviviner fra Burgund og California.

Ved å holde smakingen samtidig på to kontinenter via videolink, viskes forskjellen som vanligvis eksisterer mellom europeiske og amerikanske smakspreferanser ut, sier Peter Marks, COPIA's Director of Wine til Decanter.

Resultatene fra 1976 hadde en markant effekt på viner fra den nye verden - de ble langt mer anerkjent og produksjonen blomstret i årene etter denne smakingen. Klassifiseringen av vinene som ble smakt i Paris:

Hvitvin:

Rødvin:

Kilde: decanter.com/ wikipedia.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her