Dagens rett

Spareribs med kålsalat

Denne helgen skal du bruke mye tid til matlaging
Foto: (Spareribs med kålsalat)

Denne helgen skal du bruke mye tid til matlaging

Grillete spareribs tar lang tid, men du er sikret et av sommerens høydepunkter.
15 Juli 2023 - 00:00

Når du har fri fra din vanlige jobb, er det egentlig ingen unnskyldning for å bruke mye tid på kjøkkenet. Bedre terapi enn å lage mat som tar lang tid på å godgjøre seg, skal du lete lenge etter.

Spareribs er en slik rett som mange velger hustigløsningen for - ferdig marinert og forstekt fra butikken. Men den virkelig gode smaken får du bare om du gjør jobben selv.

Og lag gjerne din egen rub - altså krydder som skal gnis inn i kjøttet - som i denne oppskriften.

Her finner du flere oppskrifter med spareribs 

Spareribs med kålsalat

Spareribs med kålsalat

Fremgangsmåte

  1. Spareribs:
    Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.
  2. Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.
  3. På en rå ribbeside sitter det en membran over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller med en spiseskje, slik at du får et bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.
  4. Strø rub på spareribsen, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 4-5 timer.
  5. Ha en sprutflaske med vann, eller lag en «mopping sauce» med like deler eplejuice og eplesidereddik, og hell den på sprayflasken. Spray litt av vannet eller blandingen på ribsene hver time.
  6. Kålsalat:
    Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få kålen så tynn som mulig.
  7. Ha på salt og la kålen stå i ca. 30 minutter.
  8. Skyll kålen i kaldt vann og la vannet renne av.
  9. Skrell gulrot og riv den grovt på et rivjern.
  10. Bland sammen kefir, rømme, hvitløk, honning, olje, vårløk og bladpersille i en liten bolle.
  11. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper. Vend kål og gulrot i dressingen.
  12. BBQ-saus: 
  13. Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.
  14. Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.
  15. Tilsett resten av ingrediensene.
  16. La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen.
  17. Blend med en stavmikser eller i en blender.
  18. Ha sausen i en ren flaske og oppbevar den kaldt og kjølig.

Tips: Del spareribsene etter bena. Server dem varme med kålsalat og bbq-saus. Det smaker også godt med grillede maiskolber og ovnsbakte poteter til.

Tips: Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.

Her finner du flere oppskrifter med spareribs 

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her