Designermåltider i motehovedstaden

Når de store italienske motehusene entrer restaurantbransjen skjer det med samme stil som de har som varemerke.

Når du vandrer gatelangs i sentrum av Milano, er det lett å forstå hvorfor bare navnet umiddelbart vekker assosiasjonen til mote. Byen med halvannen million innbyggere er en typisk businessby men med et spesielt sterkt renommé for presisjon og stil.

Samtidig er den en av verdens viktigste shoppingsparadiser som byr på det beste av det meste, særlig alt som har med italiensk mote og design. Du kan skape din personlige stil ved hjelp av det enorme merkevareutvalget. Klær, tilbehør, briller, armbåndsur, smykker, parfyme, kosmetikk, stein- og glasstøy samt alt innen interiør - og så videre.

Italienske designere er nå i ferd med å krysse grensen for det tradisjonelle motekonseptet. Siden folk ikke bare er bevisste hva de kler seg i, men også hva og hvor de spiser, har Giorgio Armani, Domenico Dolce & Stefano Gabbana (D&G), Roberto Cavalli, Trussardi og Bulgari skapt atmosfærer hvor også kjøkken og interiør reflekterer deres unike kreativitet.

Som mote- og matglad Milano-besøkende kan du nå velge en restaurant som er helt i tråd med stilen til ditt favorittmerke.

Armani
Emporio Armani Caffè byr på hvile for slitne shoppere. Og det trengs etter timelang vandring i den 8000 m² Armani-butikken Spazio Armani i via Manzoni 31. Interiøret i hitech minimalistisk utførelse er signert New York-studioet Gabellini Associates, selvsagt under streng overvåking av Giorgio Armani selv.
 
Selve restauranten er toetasjes og er i en svært gjennomført Armani-stil. På gatenivå kan du nyte cocktails eller cappuccino og et utvalg av paninis og salater som endres daglig. Alt i en moderne og avslappet atmosfære mens du studerer det siste innen mote på en gigantisk flatskjerm.
 
I annen etasje kan du i tillegg til en sofistikert bokhandel, nyte lettversjonen av middelshavskjøkkenet. Svært elegant og raffinert utført men fortsatt med dette kjøkkenets enkelhet i behold. Risotto og tiramisu er selvsagt representert og trekker ikke bare italienskhungrige turister men også businessfolk, bransjefolk og ungdom for en rask lunsj eller en mer omfattende middag.
 
Emporio Armani Caffè
Via Manzoni, 31
Ph: + 39 02 72318680

Bulgari
Det elegante Bulgari Hotel, designet av Antonio Citterio, ligger midt i Milanos mest prestisjefylte område, Via Montenapoleone og Via della Spiga, med Scala-operaen og Brera-akademiet som naboer. Her finnes en godt tilbaketrukket restaurant som kombinerer Bulgaris dristige og moderne stil med aromaene og fargene til den italienske superchefen Elio Sironi.
 
Hans interessante gjentolkning av tradisjonsmat i kombinasjon med innovative teknikker og superferske råvarer, mye fra egen hage (alene verd et besøk), settes pris på både av Milanos sosietet som av hotellets internasjonale klientell.
 
Mange og varierte menyforslag, alle knyttet til dagens ulike tider samt til årstiden og været, uttrykker enten en frisk og lett lunsj eller en rikere og mer forseggjort middag.
 
Alt servert på Bulgaris eget designdekketøy. Et sted som byr på en overraskende oase av eksklusiv ro midt i millionbyens hysteriske tempo, og som det er vanskelig å forlate etter endt måltid.
 
The Bulgari Hotel Restaurant
Via Privata Fratelli Gabba 7b
Ph: +39 02 8058051

Roberto Cavalli
Roberto Cavallis elegante restaurant er vanskelig å overse der den ligger midt mellom de eldgamle eiketrærne i Parco Sempione, tett ved den berømte Torre Branca designet av Giò Ponti.
 
På samme måte som sine fantastiske kreasjoner, er Cavallis restaurant unik, chic så det holder, med glamorøst interiør som skifter to ganger i året. Utenfor restauranten finnes en blomsterhage med masse myke puter - alt opplyst av fakler, stearinlys og kandelabere.
 
Her kan du ta en drink mens du smaker på en omfattende buffet til akkompagnement av chill out-musikken til DJ Motti. Eller du kan nyte en lett og fantasifull meny mens du slapper av i frodige omgivelser med orientalskmønstrete vegger og gulv, antilopeskinnstoler og gullfisk som svømmer i boller på bordet.
 
Dette er stedet hvor Cavalli selv trives best sammen med venner og gjester. Kjøkkensjefen Walter Valerio tilbyr et kreativt italiensk kjøkken som kompletteres av konditorsjef Enrico Paressinas søte kreasjoner. Alt i tråd med de siste smakstrender. Ikke rart dette er blitt favorittrestauranten til velbeslåtte unge milanesere.
 
Just Cavalli Cafè
Viale Camoens c/o Torre Branca
Ph: + 39 02 311817

Dolce&Gabbana
Er du i nærheten av D&Gs hovedkvarter, må du ta turen innom dette kjente designerparets første konseptrestaurant. Den heter GOLD som den mest livgivende og energiske av alle farger, og symbolet på luksus. Dermed også et symbol på D&Gs spesielle sans for skjønnhet og sensualitet.
 
Intens belysning som reflekteres av speil, gyllent møblement og andre små men nøyaktig planlagte detaljer skaper alle en raffinert luksusatmosfære rundt gourmetmenyen og det førsteklasses vinutvalget.
 
Her får du en helt spesiellopplevelse som pleier både øyne og gane. Mens du smugkikker på VIP'er som Pierre Casiraghi, Paris Hilton, Andrea Pirlo eller Kylie Minogue, kan du nyte en meny med tradisjonsrike middelshavsretter selvsagt gjenskapt i en moderne form med de mest eksklusive av ingredienser.
 
Det finnes imidlertid et mer avslappet alternativ, nemlig bistroen, hvor du kan nippe til det siste innen cocktails eller smake et lite utvalg av GOLD-menyen. For den som vil kjøre løpet helt ut, er det mulig å kjøpe både vin, mat og desserter pakket inn i eksklusivt gullpapir og tilsvarende "plastpose" som takeaway.
 
Dolce & Gabbana GOLD
Via Carlo Poerio 2/a
Ph +39 02 7577771

Trussardi
Når du forlater luksusbutikkene i Galleria Vittorio Emanuele II, kommer du til Piazza della Scala, en av de mest fascinerende plassene i Milano.
 
Her finner du ikke bare La Scala-operaen, men også restauranten Trussardi Alla Scala. Vegg-i-vegg med det italienske operatempelet, i annen etasje av Palazzo Trussardi Alla Scala, ligger altså dette nye landemerket for milanesisk kjøkken.
 
Så snart du entrer restauranten, forstår du at Trussardi ikke bare har en lang historie men også er selveste syntesen for stil, selvbeherskelse og styrke. Det hele kombinert med oppmerksomhet og gjestfrihet.
 
Den varme og innbydende spisesalen med store vindusflater byr på en unik utsikt over Piazza della Scala, pakket inn av de typiske røde milanesiske gipsveggene, parkettgulvet, det moderne og minimalistiske møblementet med komfortable skinnlenestoler og firkantete hvite bord.
 
Med dette som bakgrunn er du klar til å bli kjent med de gastronomiske prestasjonene til chef Andrea Berton. Bak en glassvegg ligger kjøkkenet hvor kokkene kombinerer superferske råvarer og avantgarde-teknikker til retter som harmonerer med Trussardis stil.
 
Menyen som følger sesongene, tilbyr middelhavsingredienser i spennende og raffinert samspill med krydder og uvanlige aromaer, uten at det går på bekostning av råvarenes opprinnelige smak.
 
Trussardi Alla Scala
Piazza della Scala 5
Ph +39 02 80688201

Tekst og foto: i-fod

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen