Designpris til norsk øl

Internasjonal heder til Mack og designbyrået Tank.

Den nye ølserien fra Macks Ølbryggeri er knapt å få kjøpt her til lands, men er tildelt internasjonal heder og ære på Expo i Shanghai.

Bokøl og GullMack inngår i bryggeriets tradisjonsserie som skal selges på Vinmonopolet over hele landet. De to produktene fra henholdsvis 1883 og 1986 er nå relansert på nye flasker og med helt nytt design, formgitt av Tank Design i Tromsø.

Torsdag ble flaskene kåret til et av verdens beste pakningsprodukter i kategorien "alkoholholdig drikke" da årets Pentawards ble delt ut på den belgiske paviljongen på Expo i Shanghai.

- Vi er svært stolte over denne prisen, og at vårt samarbeid med Tank Design nok en gang har blitt belønnet med en høythengende designpris, sier produktsjef i Mack, Cathrine Giæver.

- Dette er naturligvis veldig stort for oss, sier Bjørn Viggo Ottem i Tank.

- Oppmerksomheten vi får her nede er et resultat av en langsiktig og bevisst satsing på identitets- og pakningsdesign fra vår side. Det siste året har det vært stadig økende interesse internasjonalt for det vi driver med hjemme i Tromsø.

Pentawards er den første og eneste verdensomspennende konkurransen som utelukkende er viet pakningsdesign i alle dets former. Innpakning for mat, drikke og andre produkter fra hele verden blir vurdert av en internasjonal jury.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen