Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Restauranten Warehouse by Haciendas i Stavanger har vunnet Wine Spectators «Award of Excellence» for sitt spanske vinkart.

Warehouse by Haciendas er dermed den eneste restauranten i Skandinavia som har fått den prestisjetunge prisen for en ren spansk vinmeny.

Både velkjent og nytt

Vinkartet på Warehouse by Haciendas i Stavanger er utformet av Liv Lorntzsen og hun har lagt ned et møysommelig arbeid i vinkartet til Warehouse by Haciendas hvor det i dag er mulig å få en hel rekke Spanske viner som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet eller på andre restauranter i landet.

– Det er utrolig kjekt å endelig kunne tilby både spennende nye og klassiske spanske viner som fortsatt er ukjente for de fleste i Norge, sier Liv Lorntzsen.

Vinkartet skulle ikke bare holde den samme kvaliteten som restaurantens retter og råvarer, men det det har også vært en forutsetning at vinkartet skulle gi gode mat- og vinkombinasjoner med menyens retter. Nå har altså arbeid med vinkartet betalt seg betalt seg. Fornøyde kunder og flittige ansatte kan glede seg over Wine Spectators «Award of Excellence» og heder for intet mindre enn «one of the most outstanding wine lists in the world».

Lorntzsen forteller videre at en forutsetningen for vinkartet var at det skulle presentere viner både fra velkjente og ukjente områder med fokus på kvalitet. Akkurat det samme kvalitetsfokuset er det på råvarene restauranten bruker i sine enkle, men autentiske retter.

 

En del av Slow Food

Restauranten har nemlig full kontroll på råvarenes kvalitet når de skal lage sine ettertraktede spanske retter og tapas, som i hovedsak lages av produkter og råvarer fra deres egen økologiske gård og vinhotell Hacienda Zorita i Salamanca.

Gården Zorita er på hele 300 hektar og ligger i et område med en formidabel tilgang på vilt. Side om side lever gårdens egne geite-, saue- og griseraser sine lykkelige liv før de blant annet blir til ulike skinker og pølser. Eiendommen er en del av Slow Food-bevegelsen og dyrker i tillegg et variert utvalg av frukt og grønnsaker, samt at de produserer upasteuriserte oster, olivenolje, balsamicoeddik og bakverk av ymse slag.

Warehouse er for øvrig en del av et større spansk gastrokonsept med flere restauranter i verden blant annet i Madrid, Salamanca og London.

Her finner du restauranten:

Warehouse by Haciendas
Kongsgata 41, Stavanger
Telefonnr. 51 52 24 40

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen