Drikke
Det blir kamp om godbitene i høstens auksjoner

Det blir kamp om godbitene i høstens auksjoner

Vinmonopolet lokker med en rekke godbiter i det som er den største auksjonen til nå.
Redaksjonen
11 November 2014 - 15:26

- Dette er samlet den bredeste og mest spennende auksjonen vi har jobbet med til nå. Vi forventer sterk interesse og mange budgivere som vil finne viner som de ikke visste eksisterte i Norge, forteller auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien.

Store og gamle flasker

Han nevner i fleng hvilke godbiter det er snakk om:

Store mengder Bordeaux-viner, deriblant Ch. Petrus både i magnum og dobbelmagnum, samt vanlige flasker i årganger som 1975, 1978, 1982 og 1988. Ch. Cheval Blanc finnes i flere årganger, blant annet den legendariske 1947. I tillegg er det innlevert en ytterst sjelden flaske, nemlig Ch. Brane Mouton som var det Ch. Mouton Rothschild het før 1853, men flasken som skal auksjoneres er fra 1874.

Blant burgunderne er selvsagt Domaine de la Romanée-Conti representert, deriblant med en seksliters La Tache 1974 til en utropspris på 52.000 som omgjort til vanlig flaske er omtrent samme prisen som 2010-årgangen kostet tidligere i år. Det gjelder også 1994-utgavene av dette som av mange regnes som verdens mest etterspurte vin.

Hetvin og enda sterkere saker

Selvsagt omfatter også utropslisten madeira og portvin. Deriblant en portvin fra 1834, som skårer høyt på den historiske kvalitetsskalaen. Men også portvin fra toppår som 1920, 1963 og 1977 blir lagt ut for salg.

Vinmonopolet kjører dessuten separat brennevinsauksjon. Bakgrunnen er den store pågangen av brennevin fra norske kjellere. Her er både cognac, akevitt og armagnac i magnumflasker.

Katalogen som inneholder 801 vin og 77 brennevin legges ut på nettet 11. november, samme dag som budgivningen starter.

Her kan du studere produktene som legges ut

Katalogen er ikke fullstendig. For å se den endelig utgaven må du registrere deg på www.blomqvist.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her