Det blir kamp om godbitene i høstens auksjoner

Det blir kamp om godbitene i høstens auksjoner

Vinmonopolet lokker med en rekke godbiter i det som er den største auksjonen til nå.

- Dette er samlet den bredeste og mest spennende auksjonen vi har jobbet med til nå. Vi forventer sterk interesse og mange budgivere som vil finne viner som de ikke visste eksisterte i Norge, forteller auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien.

Store og gamle flasker

Han nevner i fleng hvilke godbiter det er snakk om:

Store mengder Bordeaux-viner, deriblant Ch. Petrus både i magnum og dobbelmagnum, samt vanlige flasker i årganger som 1975, 1978, 1982 og 1988. Ch. Cheval Blanc finnes i flere årganger, blant annet den legendariske 1947. I tillegg er det innlevert en ytterst sjelden flaske, nemlig Ch. Brane Mouton som var det Ch. Mouton Rothschild het før 1853, men flasken som skal auksjoneres er fra 1874.

Blant burgunderne er selvsagt Domaine de la Romanée-Conti representert, deriblant med en seksliters La Tache 1974 til en utropspris på 52.000 som omgjort til vanlig flaske er omtrent samme prisen som 2010-årgangen kostet tidligere i år. Det gjelder også 1994-utgavene av dette som av mange regnes som verdens mest etterspurte vin.

Hetvin og enda sterkere saker

Selvsagt omfatter også utropslisten madeira og portvin. Deriblant en portvin fra 1834, som skårer høyt på den historiske kvalitetsskalaen. Men også portvin fra toppår som 1920, 1963 og 1977 blir lagt ut for salg.

Vinmonopolet kjører dessuten separat brennevinsauksjon. Bakgrunnen er den store pågangen av brennevin fra norske kjellere. Her er både cognac, akevitt og armagnac i magnumflasker.

Katalogen som inneholder 801 vin og 77 brennevin legges ut på nettet 11. november, samme dag som budgivningen starter.

Her kan du studere produktene som legges ut

Katalogen er ikke fullstendig. For å se den endelig utgaven må du registrere deg på www.blomqvist.no .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen