- Dette er mafiametoder

- Dette er mafiametoder

Eieren av Zachariasbryggen i Bergen langer ut mot byens største eiendomsinvestorer etter konkursen i selskapet.

Etter flere års kamp for å holde selskapet i live, ble Zachariasbryggen AS i forrige uke slått konkurs i Bergen Tingrett. Zachariasbryggen AS fikk et negativt resultat på nærmere 15 millioner kroner i 2012.

Nå raser eieren av Zachariasbryggen, Knut Jørgen Hauge, mot alle parter i konflikten som har preget Bergen de siste årene, skriver dn.no.
Hauge eier bygget, mens tomten er eid av eiendomsinvestorene Geir Hove og Tom Rune Pedersen, som driver Bergen Sentrum Tomteselskap (BST). Hauge har lenge ønsket å kjøpe tomten, men har ikke nådd fram hos investorene.

Nå anklager nå sin største leietaker, Utsikten Resturantdrift ved driver Tom Greni, for å ha samarbeidet med Hove og Pedersen om å drive ham i konkurs. Hauge sier til avisa at hele tapet hans har bakgrunn i at Greni sluttet å betale leie i 2011.

Han mener Tom Rune Pedersen og Geir Hove står bak det han kaller en finansiell voldtekt, med Greni som nyttig idiot.

Greni karakteriserer anklagene som sludder og vås. Han sier Utsiktens konflikt med Zachariasbryggen startet i desember 2011, etter at Zachariasbryggen as hadde bygget opp et tap på 34 mill.

- Jeg forstår ikke hvordan vi, med et leienivå på 6 mill i året inntil i år, der det til overmål er et rettsforlik på en fast omsetningsprosent i leie, kan ha bidratt til Zachariasbryggens underskudd. En voldgiftsdom fra desember 2012 slår fast at det er byggkontrakten som gjelder mellom partene, og Utsikten har betalt fullt ut etter denne, sier han.

Greni mener Hauge selv er skyld i tapene på Zachariasbryggen.

Gjennom sine advokater avvsier også Hove og Pedersen Hauges på det sterkeste. De sier til avisa at verken Utsikten eller Tom Greni er forbundet med eller kontrollert av BST eller personene bak BST.

LES OGSÅ: Utelivskonger konkurs

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen