- Dette er mafiametoder

- Dette er mafiametoder

Eieren av Zachariasbryggen i Bergen langer ut mot byens største eiendomsinvestorer etter konkursen i selskapet.
15 September 2013 - 23:14

Etter flere års kamp for å holde selskapet i live, ble Zachariasbryggen AS i forrige uke slått konkurs i Bergen Tingrett. Zachariasbryggen AS fikk et negativt resultat på nærmere 15 millioner kroner i 2012.

Nå raser eieren av Zachariasbryggen, Knut Jørgen Hauge, mot alle parter i konflikten som har preget Bergen de siste årene, skriver dn.no.
Hauge eier bygget, mens tomten er eid av eiendomsinvestorene Geir Hove og Tom Rune Pedersen, som driver Bergen Sentrum Tomteselskap (BST). Hauge har lenge ønsket å kjøpe tomten, men har ikke nådd fram hos investorene.

Nå anklager nå sin største leietaker, Utsikten Resturantdrift ved driver Tom Greni, for å ha samarbeidet med Hove og Pedersen om å drive ham i konkurs. Hauge sier til avisa at hele tapet hans har bakgrunn i at Greni sluttet å betale leie i 2011.

Han mener Tom Rune Pedersen og Geir Hove står bak det han kaller en finansiell voldtekt, med Greni som nyttig idiot.

Greni karakteriserer anklagene som sludder og vås. Han sier Utsiktens konflikt med Zachariasbryggen startet i desember 2011, etter at Zachariasbryggen as hadde bygget opp et tap på 34 mill.

- Jeg forstår ikke hvordan vi, med et leienivå på 6 mill i året inntil i år, der det til overmål er et rettsforlik på en fast omsetningsprosent i leie, kan ha bidratt til Zachariasbryggens underskudd. En voldgiftsdom fra desember 2012 slår fast at det er byggkontrakten som gjelder mellom partene, og Utsikten har betalt fullt ut etter denne, sier han.

Greni mener Hauge selv er skyld i tapene på Zachariasbryggen.

Gjennom sine advokater avvsier også Hove og Pedersen Hauges på det sterkeste. De sier til avisa at verken Utsikten eller Tom Greni er forbundet med eller kontrollert av BST eller personene bak BST.

LES OGSÅ: Utelivskonger konkurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her