Disse bør du satse på

Satser du på bobler i glasset nyttårsaften, gir Apéritif deg de beste rådene om hva du bør kjøpe. Her er tips til deg som vil holde deg under hundrelappen, til deg som spanderer det dobbelte og også til deg som vil ha ekte vare: Champagne.
Redaksjonen
26 November 1998 - 18:47

Vi står foran den siste nyttårskvelden før den virkelig store avslutningen på dette årtusen. Selv om mange lader opp til den 31. desember 1999, er det ingen grunn til ikke å feire årets utgave. Og kanskje særlig fordi dette er den siste nyttårsaften hvor vi kan nyte godt av gunstig priset champagne. Etter nyttår øker de fleste champagnene ganske kraftig. De dyreste går opp med 150 kroner!
 
Det er nå en gang slik at champagne, the real thing, setter en ekstra spiss på evenementet. Men det finnes også gode alternativer fra andre områder. Hvis du ikke har somlet deg til å foreta innkjøpene av denne drikke før, har du dessverre begrensede muligheter til å velge fra øverste hylle. For det er ikke til å komme fra at polhyllene er ganske så skrapet i romjulen, og bestillingsvarer kan du bare se bort fra. Vi skal prøve å hjelpe deg til å velge riktig blant de produktene, både av champagne og annen musserende, som er tilgjengelig i de fleste polutsalg (basisutvalg).
 
Under 100 kroner
 
I denne prisklassen får du en enkel og ukomplisert musserende vin med bra frukt og friskhet, men ofte litt grove bobler. Men de funker både alene og til mat som for eksempel inntas i tapasdoser.
 
Deinhard Lila Riesling Brut kr 89,20 (2700) Tyskland
Frisk og lett med fint rieslingpreg

 
Freixenet Brut Nature 1996 kr 91,50 (2851) Penedes Spania
Frisk med ganske bra mousse
 
Gancia Chardonnay Brut kr 93,80 (930) Italia
Bra frukt og fylde
 
Raimat Chardonnay Brut kr 95,20 (941) Costres del Segre Spania
En rimelig musserende med karakter
 
100 – 150 kroner
 
Litt mer kompleksitet selv om mange heller vil strekke strikken enda

noe mer og investere i en enkel champagne. Det er ikke alltid det er nødvendig. Vinene går godt til mat som kanapeer eller forretter.
 
Nottage Hill Chardonnay Brut kr 105 (13647) Australia
Fin fruktighet og mousse
 
Codorniu Brut Cave Raventos 1990 kr 107,30 (2840) Penedes Spania
Bra friskhet og bobler
 
150-200 kroner
 
Her står du overfor valget mellom en god musserende eller en enkel men fullt akseptabel champagne.
 
Gratiner & Meyer Cuvée Flamme Brut kr 151,90 (6548) Loire

Frankrike
Elegant mousse og god fruktighet
 
Besserat de Bellefon Brut kr 188,90 (960) Champagne Frankrike
Enkel og rett fram men vellaget
 
Over 200 kroner
 
De fleste champagner så vel uten som med årgang befinner seg i denne prisklassen. Og utvalget er slett ikke verst siden pollisten kun inneholder solide navn. vi har valgt å satse på følgende fem champagner som alle er forskjellige, men av svært høy kvalitet. Bruksområdene er både som aperitiff og til lette forretter.
 
Pol Roger Brut kr 219,90 (6212)

Flott friskhet og lengde
 
Paillard Premiere Cuvée Brut kr 233,60 (7506)
Fruktig og elegant
 
Bollinger Spécial Cuvée Brut kr 247 (879)
Stor smaksrikdom for den innvidde
 
Laurent-Perrier Rosé kr 271,80 (902)
Deilig og forfriskende rosé med fin eleganse
 
La Grande Dame Brut 1989 kr 600 (30163)
Eleganse og rikdom på sitt ypperste.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her