Dobbel heder

Apéritifs stipend for vinkelnere 2004 går til Robert Lie, 22-årig nybakt vinkelnermester, som inspirasjon til fremtidig utvikling. Det er andre gang Apéritif deler ut dette stipendet, hvor fjorårets mottaker var tidligere vinkelnermester, Dan Lystad.

Å bli en dyktig vinkelner krever ikke bare praktisering av ferdighetene i restaurant og nitidig lesing av faglitteratur. Vel så viktig er det å smake, ikke bare viner men egentlig alt flytende som er relevant å servere i en restaurant. Dessuten er det å besøke produsentene et viktig element i kunnskapsutviklingen. Alt dette er ressurskrevende, spesielt for nordmenn som jo oppholder seg helt i periferien av den vinproduserende delen av verden.

Derfor deler Apéritif årlig ut et stipend til en ansatt i restaurantbransjen som har vist stor interesse og engasjement for å utvikle egen kunnskap. Robert Lie som for tiden arbeider ved den velrenommerte restauranten The Square i London, har til de grader demonstrert at han er en verdig kandidat. To ganger har han vunnet NM for vinkelnere, og det til tross for at han kun har deltatt i tre vinkelnerkonkurranser. Med andre ord en vinkelner vi kan vente oss mye av i årene fremover.

Stipendet er på 20.000 kroner og det skal bidra til at Lie skal kunne satse mer på både utviklende reiser og vinsmakinger i tiden fremover. Formålet med stipendet er altså å øke forståelsen for og kunnskapen om å skape den perfekte match mellom mat og drikke for på den måten å gjøre måltidet til en enda bedre og rikere opplevelse. Noe som er sammenfallende med Apéritifs redaksjonelle hovedmål.

Foto: Eva Brænd

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen