Dømt for ulovlig innleie

Gulating Lagmannsrett har dømt Mood Restauranter AS for brudd på arbeidsmiljøloven.
Redaksjonen
27 Februar 2008 - 11:00

Bartender Jay A. Tucker fikk dermed medhold etter å ha tapt i første rettsinstans.
 
Ankesaken dreier seg om bruk av vikarer og deres ansettelsesforhold og bruk av midlertidige innleieavtaler for å dekke et fast bemanningsbehov.
 
Gulating Lagmannsrett sier at et vikariat må være konkret begrenset i en eller annen form.
 
Midlertidig
I juli 2005 inngikk Tucker en midlertidig arbeidsavtale med Banco Restauranter AS, som var Mood Restauranters daværende navn. Han ble ansatt i stilling som bartender/servitør 94 timer per måned, men kunne i følge avtalen arbeide ekstra etter avtale med arbeidsgiver.
 
Så ble det inngått en ny avtale. Vilkårene var de samme. Etter dette fikk Tucker en ny midlertidig ansettelse, men nå i et selskap med navn Bartenderutleie AS.
 
Ulovlig innleid
Da bartenderen påpekte at han var ulovlig innleid, ble det avholdt forhandlingsmøter i juni 2006. Partene ble enige om at arbeidsgiveren skulle oversende et forslag til ansettelseskontrakt. To dager senere fikk Tucker oversendt forslaget - med en ukes svarfrist.
 
Ett av punktene i forslaget til arbeidsavtale inneholdt en klausul om at Tucker ikke skulle kunne arbeide i potensielt konkurrerende virksomheter til Mood Restauranter uten samtykke fra arbeidsgiver.
 
Tucker ønsket dette punktet endret, men det aksepterte ikke arbeidsgiver.
 
Tucker reiste sak i juli 2006 med krav om fast ansettelse samt erstatning. Senere ble påstanden endret til kun å gjelde krav om erstatning.
 
Vikar?
Gulating Lagmannsrett mener at det ikke fremgikk noe konkret, verken av arbeidsavtalene eller på annen måte, hvem det ble vikariert for eller om Jay Tucker i det hele var ansatt i et vikariat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her