Dørene på Kast Loss og Buene stengt

Risør Restaurantdrift og Restauranthuset Buene har meldt oppbud. Dermed står over 20 ansatte uten arbeid.
Redaksjonen
12 Oktober 2009 - 11:00

- Det har heldigvis blitt vist mye forståelse for situasjonen både fra ansatte, kunder og kreditorer. Det sier Kittel Gjernes til Aust Agder Blad etter at han tirsdag formiddag orienterte de ansatte i de to selskapene.

Stått på
- For min del kan jeg bare si at når beslutningen om oppbud nå er tatt føles det nesten som en befrielse. Jeg har stått på for å få dette til og skape en regningssvarende drift, men har ikke lykkes. Det må jeg bare ta til etterretning. Jeg håper andre har lyst til å prøve seg. Det er nemlig fortsatt stor interesse for å gå på restaurant i Risør. Det kan vi se av omsetningstallene, sier han og forteller eksempelvis at det bare skiller drøye 50.000 i omsetning mellom tilsvarende periode i fjor og i år.

Overtok i 2002
Kittel Gjernes overtok driften av Kast Loss gjennom selskapet Risør Restaurantdrift i 2002.
- Virksomheten har egentlig gått ganske bra. men vanskelighetene begynte da politikerne ikke ville akseptere at Stand By var en nattklubb og krevde at stedet skulle ha samme åpningstider som de øvrige utestedene i byen. Da ble det plutselig minustall i regnskapet, sier han. Han trekker også fram de to flyterestaurantene, Trossa og Hyssingen, som eksempler på hvordan været har betydning for regnskapet.

- I år har det vært dårlig utevær under store deler av sommeren. Det fikk store konsekvenser for begge serveringsstedene.

I 2007 ble det en åpning for at Kittel Gjernes kunne innlemme Buene i sin portefølje. Gjennom selskapet Restauranthuset Buene åpnet han en virksomhet på stedet som ved flere tidligere anledninger hadde gått konkurs.

Når det gjelder årsaken til at det hele gikk skeis, sier Kittel Gjernes at det er mange ulike sammenhenger. - Men det er klart at et høyt lønnsnivå i serveringsbransjen har hatt sin betydning, sier han.

Hukken i fokus
Men om Kittel Gjernes nå må takke farvel til restaurantvirksomheten akter han ikke å bryte all forbindelse til bransjen. -Nei, selv om det er helt uaktuelt å involvere meg i driften av Buene eller Kast Loss igjen, skal jeg satse videre på Hukken. Jeg vil ha fokus på driften av dette stedet nå. Det har vist en solid og bærekraftig utvikling de senere årene med mange hyggelige gjester, sier Gjernes til Aust Agder Blad.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her