Dørene på Kast Loss og Buene stengt

Risør Restaurantdrift og Restauranthuset Buene har meldt oppbud. Dermed står over 20 ansatte uten arbeid.

- Det har heldigvis blitt vist mye forståelse for situasjonen både fra ansatte, kunder og kreditorer. Det sier Kittel Gjernes til Aust Agder Blad etter at han tirsdag formiddag orienterte de ansatte i de to selskapene.

Stått på
- For min del kan jeg bare si at når beslutningen om oppbud nå er tatt føles det nesten som en befrielse. Jeg har stått på for å få dette til og skape en regningssvarende drift, men har ikke lykkes. Det må jeg bare ta til etterretning. Jeg håper andre har lyst til å prøve seg. Det er nemlig fortsatt stor interesse for å gå på restaurant i Risør. Det kan vi se av omsetningstallene, sier han og forteller eksempelvis at det bare skiller drøye 50.000 i omsetning mellom tilsvarende periode i fjor og i år.

Overtok i 2002
Kittel Gjernes overtok driften av Kast Loss gjennom selskapet Risør Restaurantdrift i 2002.
- Virksomheten har egentlig gått ganske bra. men vanskelighetene begynte da politikerne ikke ville akseptere at Stand By var en nattklubb og krevde at stedet skulle ha samme åpningstider som de øvrige utestedene i byen. Da ble det plutselig minustall i regnskapet, sier han. Han trekker også fram de to flyterestaurantene, Trossa og Hyssingen, som eksempler på hvordan været har betydning for regnskapet.

- I år har det vært dårlig utevær under store deler av sommeren. Det fikk store konsekvenser for begge serveringsstedene.

I 2007 ble det en åpning for at Kittel Gjernes kunne innlemme Buene i sin portefølje. Gjennom selskapet Restauranthuset Buene åpnet han en virksomhet på stedet som ved flere tidligere anledninger hadde gått konkurs.

Når det gjelder årsaken til at det hele gikk skeis, sier Kittel Gjernes at det er mange ulike sammenhenger. - Men det er klart at et høyt lønnsnivå i serveringsbransjen har hatt sin betydning, sier han.

Hukken i fokus
Men om Kittel Gjernes nå må takke farvel til restaurantvirksomheten akter han ikke å bryte all forbindelse til bransjen. -Nei, selv om det er helt uaktuelt å involvere meg i driften av Buene eller Kast Loss igjen, skal jeg satse videre på Hukken. Jeg vil ha fokus på driften av dette stedet nå. Det har vist en solid og bærekraftig utvikling de senere årene med mange hyggelige gjester, sier Gjernes til Aust Agder Blad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen