Drahjelp for helnorske spisesteder

Gode spisesteder med omtanke for lokale råvarer, kvalitet, måltidet og den gode historien får drahjelp av VisitNorway til å markedsføre seg via Internett, etter hvert også til GPS og mobil.
Redaksjonen
01 Mars 2010 - 19:14

Bak prosjektet "Norwegian FOODprints" står Innovasjon Norge og Norges Bondelag. - Fyller ditt spisested kriteriene, søk om å bli med, sier Marit Strand i Norges Bondelag.

Lokal identitet
Tenk deg at du reiser som turist i Norge, gjennom duvende kornåkre og grønne fjellandskap, til smilende sørlandsbyer, storslåtte Vestlandsfjorder eller karrige fiskevær på Finnmarkskysten. Ville det ikke heve opplevelsen om du underveis kunne stoppe på koselige spisesteder og spise velsmakende mat, laget av førsteklasses, lokale råvarer, spør Strand.

Det er akkurat det som er tanken med nettstedet Norwgian FOODprints. Det skal presentere norske spisesteder med lokal identitet, og lede turister og tilreisende innom. Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag skal ta seg av søknader fra bedriftene som vil være med på nettstedet. Bygdekvinnene skal teste spisestedene etter fast mal, og turistkontorene rundt om i landet skal registrere informasjonen.

Strenge krav
Lista for å komme med i prosjektet legges forholdsvis høyt. For å komme med, må spisestedene servere norsk mat, laget fra grunnen av. De skal bruke lokale råvarer med tilhørighet til sin region. Minimum tre av hovedrettene på menyen skal være basert på lokale råvarer. Rettene skal ha norske navn, og informasjon om rettene må kunne formidles gjestene ved bordet. Stedene skal være hyggelig og tiltalende, ha godt renhold og god orden, og selvfølgelig ha god service. Det stilles krav om minimum tre måneders sammenhengende åpningstid, for eksempel juni, juli og august.

Styringsgruppe for prosjektet er Norges Bondelag, Innovasjon Norge og Hanen.
Nettstedet er under utarbeidelse og ligger inne med noen testbedrifter: http://www.visitnorway.com/en/Stories/What-to-do/Food-and-drink/Norwegian-Foodprints/

Det jobbes nå på høygir med profilen til nettsiden Norvegian FOODprints. Det utvikles egen logo og signatur. Spisestedene som blir godkjent skal være merket alle steder de er synlige på VisitNorway.no

- Bedrifter som vil være med i prosjektet kan klikke seg inn på denne lenken, lese kriteriene og finne søknadsskjema, sier Marit Strand. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her