Drahjelp for helnorske spisesteder

Gode spisesteder med omtanke for lokale råvarer, kvalitet, måltidet og den gode historien får drahjelp av VisitNorway til å markedsføre seg via Internett, etter hvert også til GPS og mobil.
Redaksjonen
01 Mars 2010 - 19:14

Bak prosjektet "Norwegian FOODprints" står Innovasjon Norge og Norges Bondelag. - Fyller ditt spisested kriteriene, søk om å bli med, sier Marit Strand i Norges Bondelag.

Lokal identitet
Tenk deg at du reiser som turist i Norge, gjennom duvende kornåkre og grønne fjellandskap, til smilende sørlandsbyer, storslåtte Vestlandsfjorder eller karrige fiskevær på Finnmarkskysten. Ville det ikke heve opplevelsen om du underveis kunne stoppe på koselige spisesteder og spise velsmakende mat, laget av førsteklasses, lokale råvarer, spør Strand.

Det er akkurat det som er tanken med nettstedet Norwgian FOODprints. Det skal presentere norske spisesteder med lokal identitet, og lede turister og tilreisende innom. Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag skal ta seg av søknader fra bedriftene som vil være med på nettstedet. Bygdekvinnene skal teste spisestedene etter fast mal, og turistkontorene rundt om i landet skal registrere informasjonen.

Strenge krav
Lista for å komme med i prosjektet legges forholdsvis høyt. For å komme med, må spisestedene servere norsk mat, laget fra grunnen av. De skal bruke lokale råvarer med tilhørighet til sin region. Minimum tre av hovedrettene på menyen skal være basert på lokale råvarer. Rettene skal ha norske navn, og informasjon om rettene må kunne formidles gjestene ved bordet. Stedene skal være hyggelig og tiltalende, ha godt renhold og god orden, og selvfølgelig ha god service. Det stilles krav om minimum tre måneders sammenhengende åpningstid, for eksempel juni, juli og august.

Styringsgruppe for prosjektet er Norges Bondelag, Innovasjon Norge og Hanen.
Nettstedet er under utarbeidelse og ligger inne med noen testbedrifter: http://www.visitnorway.com/en/Stories/What-to-do/Food-and-drink/Norwegian-Foodprints/

Det jobbes nå på høygir med profilen til nettsiden Norvegian FOODprints. Det utvikles egen logo og signatur. Spisestedene som blir godkjent skal være merket alle steder de er synlige på VisitNorway.no

- Bedrifter som vil være med i prosjektet kan klikke seg inn på denne lenken, lese kriteriene og finne søknadsskjema, sier Marit Strand. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her