Drikk vin og bli raskere gravid

Kvinner som drikker ett eller to glass vin hver dag har, i følge en dansk studie, lettere for å bli gravide enn de som drikker øl eller sprit.

- Vi fant at kvinnene innen denne gruppen hadde 30 prosent større sjanse til å bli gravide innen ett år, sier Mette Juhl, jordmor og forskningsleder ved Statens Serum Institut i Danmark.

En tidligere studie gjennomført for noen få år siden viste de samme tendenser også den gang. Men i motsetning til forrige studie, som fastslo at alkohol ikke hadde negative virkninger for muligheten til å bli gravid, setter denne studien fokus på hvordan de forskjellige typer alkohol slår ut i statistikken.

Samtlige av deltakerne i den første studien, hele 29.844 kvinner, ble spurt om deres drikkevaner; om de var avholdende, om de drakk ½-2 glass, 2½-7 glass eller mer enn 7 glass i uken, og i tillegg hvilken type alkohol de vanligvis konsumerte.

Interessant var også det faktum at de av kvinnene som drakk to glass spritholdige drinker i uken hadde 10 prosent større sjanse for å bli gravide, mens sjansen var 240 lavere dersom inntaket var på mer enn 7 glass i uken.

Årsakene til at rødvin ser ut til å øke fruktbarheten er ennå ikke kjent:
- Vi ser fra tidligere at vindrikkere spiser sunnere mat og har oftere en høyere sosial status enn øldrikkere. Men evnen til å bli gravid varierer selvsagt ikke i forhold til sosial status, sier Juhl.

Hun advarer selvsagt mot å drikke mer alkohol for å bli raskere gravid. Alkohol kan også i tillegg være skadelig for fosteret.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen