Dromedar Kaffebar får nye eiere

Dromedar Kaffebar får nye eiere

Gründere i Trondheim selger til kaffegigant.

De to gründerne av Dromedar Kaffebar i Trondheim selger eierandelene sine til kaffeimportøren Solberg & Hansen. Solberg & Hansen har vært Dromedars hovedleverandør siden oppstarten, og eies igjen av dagligvarekjempen Norgesgruppen.

– Jeg lover kundene at de ikke vil merke noen forskjell, sier gründer og daglig leder Preben Oosterhof til Adresseavisen. Han startet kaffebaren sammen med Andreas Hertzberg i 1997.

Han sier bakgrunnen for salget er et ønske om å etablere flere kaffebarer. Begge de to gründerne vil fortsette i sine roller i ledelsen, og Oosterhof tror konseptet Dromedar bare vil styrke seg ved at de nå får inn nye eiere.

– Vi ønsker at Dromedar skal vokse, og vi har kommet dit hen at vi trenger et sterkt eierskap. Det er ingen av oss som kaster inn håndkleet, men vi ønsker å åpne opp flere steder.

LES OGSÅ: Planlegger tre nye utsalg i Oslo

Dromedar Kaffebar hadde i fjor en omsetning på til sammen 27,7 millioner kroner. Kjeden har fem utsalgssteder i Trondheim. I tillegg eier selskapet en kaffebar i Bergen, mens Dromedar i Kristiansund drives på franchisekontrakt med andre eiere.

Både i 2011 og 2012 ble Dromedar kårets til «Årets kaffebar» under NM i kaffekunst, men Dromedarbakeriets konditorsjef Cathrine Nilsen nylig stakk av med prisen for Årets kake.

LES OGSÅ: Bakermester tok kaka

Et eventuelt salg er avhengig er av at Konkurransetilsynet gir sin godkjennelse. Norgesgruppen eier direkte og indirekte også halvparten av kaffebarkjedene Kaffebrenneriet og Stockfleths.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen