Dropper tidlig skjenkestopp

Regjeringen vil likevel ikke innføre nasjonal skjenkestopp kl. 02.
Redaksjonen
26 November 2010 - 13:25

Regjeringen har besluttet å vente på et prosjekt hos Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus), hvor sammenhengen mellom vold og skjenketider i de 30 største byene skal belyses, skriver TV 2 Nyhetene.

- Jeg er glad for at vi nå får et enda bedre kunnskapsgrunnlag, og at vi kan basere oss på god og oppdatert informasjon fra norske byer om forholdet mellom vold og skjenketider. Selv om vold ikke er det eneste momentet i vurderingen av denne saken, vil det være relevant at vi nå får en grundigere vurdering av sammenhengen mellom vold og skjenketider i norske byer, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding. Innskrenket skjenketid, særlig i Oslo, har vært en kampsak for justisminister Knut Storberget. Regjeringen mener at det vil være viktig å se resultatene herfra før skjenketiden innskrenkes fra klokken tre til to på natten. Sirus-rapporten vil trolig bli klar senhøsten 2011.

- Det er lett å anta at jo lenger man skjenker, jo verre blir situasjonen. Samtidig foreligger det lite forskning på dette. Det vil ikke hjelpe om man skyver noe en time frem, man kan fortsatt oppleve den samme sammenhengen mellom vold og alkohol, sier Strøm-Erichsen i stortingets spørretime onsdag.

Men nå er altså innskrenkingen utsatt, og skjenketidene fortsetter å være opp til hver enkelt kommune.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her