Dundrende konkurs

Oslo Airport Marriott Hotel & Conference skulle bli et topphotell. I stedet endte det med konkurs.
Redaksjonen
07 November 2008 - 17:00

Planen var å bygge et luksushotell ved Gardermoen til 300 millioner kroner.
 
Blant annet ble det inngått avtale med den amerikanske hotellkjeden Marriott.
 
Men nå i sommer gikk imidlertid utbyggingsselskapet Live In konkurs med en gjeld på 43 millioner.
 
Føler seg snytt
Ifølge Dagens Næringsliv føler Handelsbanken seg snyt.
 
Derfor er det satt igang gransking av konkursen.
 
Blant annet gjelder granskingen en rekke millionutbetalinger til styreleder Trond Havdahl og selskapets daglige leder Johan Wiese Aanerud forut for konkursen.
 
Mange reiser
- De har forklart utbetalingene til seg selv med at det har vært dyrt å drive innen finansnæringen og de har reist rundt i verden og hatt møter med den og den. Svaret vi har mottatt er ikke tilfredsstillende og det mangler dokumentasjon, sier bobestyrer Viggo Scherger til DN.
 
- Banken vil også ha belyst eventuelle straffbare forhold, sier han.
 
Havdahl har lang fartstid i norsk finansbransje og skal også ha vært økonomisk rådgiver for rallykjører Petter Solberg.
 
En av tre
Solberg var på sin side en av tre eiere i Luxembourg-registrerte Lessix Holding, men solgte seg ut. Lessix eide 90 prosent av utbyggingsselskapet Live In.
 
Ifølge avisen skal Solberg ha investert rundt fem millioner kroner i Lessix, og han har ennå ikke fått fullt oppgjør for salget av eierandelen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her