Dusør for å finne kokk

Sodexho i Bergen gir en dusør på 10 000 kroner til ansatte som kan skaffe en kokk med fagbrev.
Redaksjonen
22 Februar 2008 - 15:50

Sodexho er en Service- og kantinebedrift som nå går drastisk til verks for å finne arbeidskraft.
 
Stor mangel
Kokkelønningene i Oslo har gått opp de siste årene på grunn av mangel på faglærte kokker. Det er heller ikke det store trykket innen utdanning av nye kokker, dermed er det flere steder i landet som mangler kvalifisert arbeidskraft.
 
I Bergen er det så ille at flere steder vurderer å stenge fordi det ikke finnes arbeidskraft.
 
Nå får de ansatte i Sodexho 10 000 kroner i belønning av arbeidsgiveren dersom de klarer å skaffe en kokk med fagbrev til bedriften.
 
Finner ingen
Men ingen har klart å hente ut belønningenn ennå. Selskapet har også søkt etter kokker i utlandet, men uten resultat.
 
Sissel Nilsen er prosjektleder ved Sodexhos kantine på hurtigruteterminalen i Bergen. Hun tror det er vanskeligere for kantinebedrifter enn restauranter å skaffe kokker siden kokkene må jobbe dagtid og dermed ikke får kvelds- og helgetillegg.
 
Må stenge?
Djevat Hisenhaj er leder for Hordaland hotell- og restaurantarbeiderforbund. Han mener det er den dårlige lønnen som gjør at bransjen sliter med å få folk.
 
- Når ungdommer ser at timelønnen ligger femti kroner under andre yrker med like lang utdannelse, i tillegg til mye ubekvem arbeidstid, er det ikke merkelig at de velger bort hotell- og restaurantbransjen, sier han til BA.
 
Hisenhaj frykter at flere restauranter i fremtiden må stenge eller redusere aktiviteten som følge av kokkemangelen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her