Dusør for å finne kokk

Sodexho i Bergen gir en dusør på 10 000 kroner til ansatte som kan skaffe en kokk med fagbrev.
Redaksjonen
22 Februar 2008 - 15:50

Sodexho er en Service- og kantinebedrift som nå går drastisk til verks for å finne arbeidskraft.
 
Stor mangel
Kokkelønningene i Oslo har gått opp de siste årene på grunn av mangel på faglærte kokker. Det er heller ikke det store trykket innen utdanning av nye kokker, dermed er det flere steder i landet som mangler kvalifisert arbeidskraft.
 
I Bergen er det så ille at flere steder vurderer å stenge fordi det ikke finnes arbeidskraft.
 
Nå får de ansatte i Sodexho 10 000 kroner i belønning av arbeidsgiveren dersom de klarer å skaffe en kokk med fagbrev til bedriften.
 
Finner ingen
Men ingen har klart å hente ut belønningenn ennå. Selskapet har også søkt etter kokker i utlandet, men uten resultat.
 
Sissel Nilsen er prosjektleder ved Sodexhos kantine på hurtigruteterminalen i Bergen. Hun tror det er vanskeligere for kantinebedrifter enn restauranter å skaffe kokker siden kokkene må jobbe dagtid og dermed ikke får kvelds- og helgetillegg.
 
Må stenge?
Djevat Hisenhaj er leder for Hordaland hotell- og restaurantarbeiderforbund. Han mener det er den dårlige lønnen som gjør at bransjen sliter med å få folk.
 
- Når ungdommer ser at timelønnen ligger femti kroner under andre yrker med like lang utdannelse, i tillegg til mye ubekvem arbeidstid, er det ikke merkelig at de velger bort hotell- og restaurantbransjen, sier han til BA.
 
Hisenhaj frykter at flere restauranter i fremtiden må stenge eller redusere aktiviteten som følge av kokkemangelen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her