Dusør for å finne kokk

Sodexho i Bergen gir en dusør på 10 000 kroner til ansatte som kan skaffe en kokk med fagbrev.
Redaksjonen
22 Februar 2008 - 15:50

Sodexho er en Service- og kantinebedrift som nå går drastisk til verks for å finne arbeidskraft.
 
Stor mangel
Kokkelønningene i Oslo har gått opp de siste årene på grunn av mangel på faglærte kokker. Det er heller ikke det store trykket innen utdanning av nye kokker, dermed er det flere steder i landet som mangler kvalifisert arbeidskraft.
 
I Bergen er det så ille at flere steder vurderer å stenge fordi det ikke finnes arbeidskraft.
 
Nå får de ansatte i Sodexho 10 000 kroner i belønning av arbeidsgiveren dersom de klarer å skaffe en kokk med fagbrev til bedriften.
 
Finner ingen
Men ingen har klart å hente ut belønningenn ennå. Selskapet har også søkt etter kokker i utlandet, men uten resultat.
 
Sissel Nilsen er prosjektleder ved Sodexhos kantine på hurtigruteterminalen i Bergen. Hun tror det er vanskeligere for kantinebedrifter enn restauranter å skaffe kokker siden kokkene må jobbe dagtid og dermed ikke får kvelds- og helgetillegg.
 
Må stenge?
Djevat Hisenhaj er leder for Hordaland hotell- og restaurantarbeiderforbund. Han mener det er den dårlige lønnen som gjør at bransjen sliter med å få folk.
 
- Når ungdommer ser at timelønnen ligger femti kroner under andre yrker med like lang utdannelse, i tillegg til mye ubekvem arbeidstid, er det ikke merkelig at de velger bort hotell- og restaurantbransjen, sier han til BA.
 
Hisenhaj frykter at flere restauranter i fremtiden må stenge eller redusere aktiviteten som følge av kokkemangelen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her