Eierskifte i Ca' de Vin

Ny kapital og nye krefter inn hos vinimportøren Ca' de Vin.

Importøren Ca' de Vin fra Stavanger, med Craig Whitson og Egil Ween i spissen, har de siste par årene slitt tungt økonomisk. Det er Ween som har stått for brorparten av den opprinnelige investeringen i samarbeidet, som i tillegg til vinimporten har omfattet matimportselskapet MatCompagniet og Craigs Kjøkken.

Det er Dagens Næringsliv som melder om aksjeutvidelsen i dag. De nye aksjonærene får omlag 15% hver av porteføljen i det nye Ca' de Vin, Whitson beholder en liten andel og det resterende vil være på Ween sine hender.

De nye aksjonærene er:
• Bloch AS, ved Geir Jan Johansen
• Øglend Industrier AS, ved Anbjørn Øglend
• Postelin AS, ved Erik Shelby
• Vesthaug AS, ved Kjell Olav Hauge
• Vimer Invest AS u.e., ved Inge Magnor Engesvoll

Emisjonen tilførte frisk aksjekapital på en million kroner og er blitt brukt til nedbetaling av gammel gjeld. Styret skal ta stilling til om det skal utfæøres nok en emisjon i løpet av de nærmeste månedene.

I følge dn.no har fjorårets strategi ført til at de har kunnet luke vekk endel viner som ikke solgte godt nok, og har nå redusert antallet viner på bestillingsutvalget fra ca 50 til ca 30.

Ca' de Vin har i perioder hatt store betalingsproblemer, og mistet i løpet av denne tiden bestselgere, slik som Ferrari, Solar das Boucas og Artadi. Resultatet for fjoråret ser ut til å gå i null, melder dn.no i dag.

I dag er Monte Antico fra toskana Ca' de Vin sin bestselger.

Kilde: dn.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen