Eierskifte i Ca' de Vin

Ny kapital og nye krefter inn hos vinimportøren Ca' de Vin.
Redaksjonen
26 Januar 2006 - 14:01

Importøren Ca' de Vin fra Stavanger, med Craig Whitson og Egil Ween i spissen, har de siste par årene slitt tungt økonomisk. Det er Ween som har stått for brorparten av den opprinnelige investeringen i samarbeidet, som i tillegg til vinimporten har omfattet matimportselskapet MatCompagniet og Craigs Kjøkken.

Det er Dagens Næringsliv som melder om aksjeutvidelsen i dag. De nye aksjonærene får omlag 15% hver av porteføljen i det nye Ca' de Vin, Whitson beholder en liten andel og det resterende vil være på Ween sine hender.

De nye aksjonærene er:
• Bloch AS, ved Geir Jan Johansen
• Øglend Industrier AS, ved Anbjørn Øglend
• Postelin AS, ved Erik Shelby
• Vesthaug AS, ved Kjell Olav Hauge
• Vimer Invest AS u.e., ved Inge Magnor Engesvoll

Emisjonen tilførte frisk aksjekapital på en million kroner og er blitt brukt til nedbetaling av gammel gjeld. Styret skal ta stilling til om det skal utfæøres nok en emisjon i løpet av de nærmeste månedene.

I følge dn.no har fjorårets strategi ført til at de har kunnet luke vekk endel viner som ikke solgte godt nok, og har nå redusert antallet viner på bestillingsutvalget fra ca 50 til ca 30.

Ca' de Vin har i perioder hatt store betalingsproblemer, og mistet i løpet av denne tiden bestselgere, slik som Ferrari, Solar das Boucas og Artadi. Resultatet for fjoråret ser ut til å gå i null, melder dn.no i dag.

I dag er Monte Antico fra toskana Ca' de Vin sin bestselger.

Kilde: dn.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her