Eierskifte i Ca' de Vin

Ny kapital og nye krefter inn hos vinimportøren Ca' de Vin.
Redaksjonen
26 Januar 2006 - 13:01

Importøren Ca' de Vin fra Stavanger, med Craig Whitson og Egil Ween i spissen, har de siste par årene slitt tungt økonomisk. Det er Ween som har stått for brorparten av den opprinnelige investeringen i samarbeidet, som i tillegg til vinimporten har omfattet matimportselskapet MatCompagniet og Craigs Kjøkken.

Det er Dagens Næringsliv som melder om aksjeutvidelsen i dag. De nye aksjonærene får omlag 15% hver av porteføljen i det nye Ca' de Vin, Whitson beholder en liten andel og det resterende vil være på Ween sine hender.

De nye aksjonærene er:
• Bloch AS, ved Geir Jan Johansen
• Øglend Industrier AS, ved Anbjørn Øglend
• Postelin AS, ved Erik Shelby
• Vesthaug AS, ved Kjell Olav Hauge
• Vimer Invest AS u.e., ved Inge Magnor Engesvoll

Emisjonen tilførte frisk aksjekapital på en million kroner og er blitt brukt til nedbetaling av gammel gjeld. Styret skal ta stilling til om det skal utfæøres nok en emisjon i løpet av de nærmeste månedene.

I følge dn.no har fjorårets strategi ført til at de har kunnet luke vekk endel viner som ikke solgte godt nok, og har nå redusert antallet viner på bestillingsutvalget fra ca 50 til ca 30.

Ca' de Vin har i perioder hatt store betalingsproblemer, og mistet i løpet av denne tiden bestselgere, slik som Ferrari, Solar das Boucas og Artadi. Resultatet for fjoråret ser ut til å gå i null, melder dn.no i dag.

I dag er Monte Antico fra toskana Ca' de Vin sin bestselger.

Kilde: dn.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her