Eierskifte i Ca' de Vin

Ny kapital og nye krefter inn hos vinimportøren Ca' de Vin.
Redaksjonen
26 Januar 2006 - 13:01

Importøren Ca' de Vin fra Stavanger, med Craig Whitson og Egil Ween i spissen, har de siste par årene slitt tungt økonomisk. Det er Ween som har stått for brorparten av den opprinnelige investeringen i samarbeidet, som i tillegg til vinimporten har omfattet matimportselskapet MatCompagniet og Craigs Kjøkken.

Det er Dagens Næringsliv som melder om aksjeutvidelsen i dag. De nye aksjonærene får omlag 15% hver av porteføljen i det nye Ca' de Vin, Whitson beholder en liten andel og det resterende vil være på Ween sine hender.

De nye aksjonærene er:
• Bloch AS, ved Geir Jan Johansen
• Øglend Industrier AS, ved Anbjørn Øglend
• Postelin AS, ved Erik Shelby
• Vesthaug AS, ved Kjell Olav Hauge
• Vimer Invest AS u.e., ved Inge Magnor Engesvoll

Emisjonen tilførte frisk aksjekapital på en million kroner og er blitt brukt til nedbetaling av gammel gjeld. Styret skal ta stilling til om det skal utfæøres nok en emisjon i løpet av de nærmeste månedene.

I følge dn.no har fjorårets strategi ført til at de har kunnet luke vekk endel viner som ikke solgte godt nok, og har nå redusert antallet viner på bestillingsutvalget fra ca 50 til ca 30.

Ca' de Vin har i perioder hatt store betalingsproblemer, og mistet i løpet av denne tiden bestselgere, slik som Ferrari, Solar das Boucas og Artadi. Resultatet for fjoråret ser ut til å gå i null, melder dn.no i dag.

I dag er Monte Antico fra toskana Ca' de Vin sin bestselger.

Kilde: dn.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her