Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 23. april i Oslo

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
Foto: (Istock - laughingmango)

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård

En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.
18 Mars 2025 - 12:19

Det blir et møte med det ypperste fra Mosel mot det ypperste fra Rheinhessen, der Nedre Foss Gård har komponert en fantastisk fire retters meny til det beste av tysk riesling, valgt ut av vinmakerne selv.

Vakre Nedre Foss Gård er en av Oslos mest populære restauranter, med sine ærverdige lokaler og et kjøkken som vil få rettene til å skinne sammen med vinene. Så denne middagen, arrangert av Record Vinimport i samarbeid med Apéritif, bør du rett og slett ikke gå glipp av!

Markus Molitor overtok farens vingård i 1984 og har siden gjort den til en av Tysklands største og mest betydelige. Han har parseller i samtlige vinmarker i verden største sammenhengende riesling Grand Cru-vinberg, og ingen vinmaker i hele verden har oppnådd så mange 100-poengere for sine viner. Markus Molitor eksellerer i alle kategorier fra tørt til feinherb (halvtørt) og søtt.

Markus Molitor er den største private vinmarkseier i Mosel og lager i hver årgang et hundretalls ulike viner. Foto: Markus Molitor

Se hva Apéritif mener om Molitors viner

Hans Oliver Spanier er gift med Carolin Spanier-Gillot, og sammen eier de vingårdene Battenfeld-Spanier og Kühling-Gillot. Produksjonen er biodynamisk, og de superkonsentrerte, kompromissløse og jordsmonnspregede vinene er år etter år rangert som årgangens beste, ikke bare i Rheinhessen, men i hele Tyskland.

Hans Oliver skal presentere både viner fra både Battenfeld-Spanier og Kühling-Gillot. Foto: Hans Oliver Spanier

Les mer om Battenfeld Spanier her

Markus og Oliver vil selv fortelle om vingårdenes spennende historie, om de utvalgte vinene, og hvorfor de er som skapt for kveldens meny. Og med kjøkkenet fra Nedre Foss i ryggen kan vi garantere en festaften du sent vil glemme - en winemakers dinner i verdensklasse. Meld deg på!

WMD Molitor Spanier (500 x 600 px) (500 x 800 px).png [130.95 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her