Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 08. april

Eksklusiv pinot noir vertikalsmaking på ASIA
Foto: (Istock - norme)

Eksklusiv pinot noir vertikalsmaking på ASIA

Den 8. april har du en unik mulighet til å smake deg gjennom 16 eksklusive pinot noir-viner fra den anerkjente tyske produsenten Solveigs Weinkeller.
30 Januar 2024 - 20:27

Bli med på en enestående vinsmaking hvor du kan nyte 16 viner helt fra 1995 til 2019 fra Solveigs Weinkeller. Vinmakeren selv, Jens Heinemeyer, tar turen til Oslo for å la deg smake på vinene og fortelle deg om spennende vinproduksjon. Du får smake 6 viner som er tilgjengelig på det norske markedet, og hele 10 viner fra ulike årganger hentet fra «skattekammeret» til Jens.

Jens er utdannet ønolog og tok over familiegården i 1987. Han har jobbet på vingårder i Burgund hvor han lærte seg å produsere vin på tradisjonell metode, uten bruk av kjemikalier. Jens kontrollerer alt fra å dyrke egne druer til vinifikasjon.

Vinmaker Jens Heinemeyer tar turen til Oslo 8. april. Foto: Solveigs

Solveigs er en av få vinprodusenter som kun produserer pinot noir-viner i Rheingau, nærmere bestemt i den vestre delen. Det er utelukkende kloner av vinstokkene som munkene fra Citeaux-klosteret i Burgund, Frankrike, brakte med seg, som er plantet.

Solveigs Pinot Noir ønsker å fremheve karakteren av dette opphavet, ikke å produsere en internasjonal stil av pinot noir.

Dyrkingen av vinstokkene utføres av et ungt team med profesjonelle vineksperter som er ledet av vinmakeren, Jens Heinemeyer. Vingården ble i 2013 sertifisert som økologisk, så alt arbeid utføres manuelt og ved hjelp av tid, og ingen bruk av sprøytemidler. Siden 1995 har de benyttet seg av en vinfremstilling som Jens selv kaller for en «lazy vinification process» hvor tid er nøkkelen for å få frem smak, harmoni, stabilitet og lagringspotensial.

Etter høsting, fermenteres druene med egen gjær og skallene i rundt 14 dager. Etter å ha satt seg en stund og blitt presset, modnes vinen i eikefat i omtrent 18 måneder. To år etter blir vinen ført over i flasker, uten noen klarings- eller filtreringsprosess, men med resultatet av en naturlig klarifikasjonsprosess.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen! Dette blir et eksklusivt arrangement, så det er begrenset med plasser. Mange av våre kurs er utsolgt, så vær tidlig ute med å sikre deg din plass.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her