Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent
Foto: (Faustino)
Vinsmaking i Oslo

Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent

Bli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
28 Mai 2025 - 08:49

Bodegas Faustino er en av de mest ikoniske og anerkjente vinprodusentene i Rioja, Spania. Vinhuset ble grunnlagt i 1861 av Eleuterio Martínez Arzok, men det var først med Faustino Martínez Pérez de Albéniz, i tredje generasjon, at Bodegas Faustino fikk sitt nåværende navn og startet sin vei mot internasjonal berømmelse.

Vinhuset ligger i Oyón, i Rioja Alavesa med over 650 hektar egne vinmarker – noe som gjør dem en av de største privateide vinmarkseierne i Rioja hvor de kontroll over hele prosessen fra vinmark til flaske. Dette gir enestående konsistens og kvalitet i deres viner.

Smakssenteret Legado Foto: Niqel Young Foster Partners

Faustino I Gran Reserva er vinhusets flaggskip – og en av de mest solgte Gran Reserva-vinene i verden. Den første utgaven kom på markedet på i 1964, så i 2024 feiret de 60 års jubileum av denne vinen. I 2024 lanserte Bodegas Faustino også den første hvite (Blanco) Faustino I Gran Reserva 2019.

Gran Reserva-vinene er laget av minst 50 år gamle vinstokker og på klassisk Rioja-metode. Bare de beste druene blir brukt, og vinen har en imponerende tanninstruktur som gir den et så godt lagringspotensial. Faustino Gran Reserva vinene ble skapt med målet om å eldes gjennom årene, og den ikoniske mørke sandflasken er nettopp laget for å beskytte vinen mot temperaturvariasjoner og lys.

Maru Sampedro gleder seg til å se deg den 15. oktober Foto: Faustino

Denne kvelden tar Export Manager Maru Sampedro turen fra Rioja til Oslo for å guide deg gjennom vinsmakingen og lære deg mer om Bodegas Faustino.  Maru er født og oppvokst i Rioja og har jobbet i vinindustrien hele sin karriere og de siste 7 årene hos Bodegas Faustino.

faustino (1).png [35.39 KB]
Endringer kan forekomme

Bli med oss på denne sjeldne muligheten til å smake på eldre årganger fra en av de mest anerkjente produsentene. Med kun 30 tilgjengelige plasser, er det viktig å være raskt ute med å sikre billettene dine!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her